Digidexo.com

Bivirkninger av kvinnelige hormoner

Hormon-replacement therapy kan være svært gunstig for kvinner etter naturlig overgangsalder eller plutselig overgangsalder som følge av en hysterektomi. De to kvinnelige hormoner, østrogen og progesteron, kan forbedre mange helsemessige forhold, men noen ganger kan de også forårsake uønskede bivirkninger. Det er viktig å forstå både sin oppside og nedside og rådføre seg med legen din før du tar kvinnelige hormoner.

Om Østrogen

Selv om østrogen er kjent som en kvinnelig hormon, kan både kvinnelige og mannlige organer produsere den. Rollen av østrogen hos kvinner, er imidlertid mye mer signifikant enn hos menn. Kvinner trenger østrogen for å regulere menstruasjonssykluser, stimulerer dannelsen av kvinnelige fysiske egenskaper i puberteten, opprettholde vaginal smøring, fremme lungefunksjon, opprettholde hudens glød, beskytte bein og fremme bedre søvn. Østrogen produkter er tilgjengelige i både syntetiske og bio-identisk (naturlige) former. Noen utbredte leveringsmetoder omfatter injeksjon, muntlig piller, plaster, hud gels og vaginale stikkpiller.

Typer Østrogen

Tre typer av østrogen blir produsert i blodet: østradiol, østriol og østron. Østradiol er den mest utbredte type og er involvert i nesten hvert system i kroppen, inkludert ben, hud, hjerne og seksuell helse. Østriol meste påvirker hudens elastisitet og vaginal vev. Østron, den minst rikelig av de tre, virker som et reservoar som kan bli omdannet til østradiol hvis nødvendig.

Bivirkninger av østrogen

Østrogen piller kan utløse visse reaksjoner i leveren, som fører til en økning av triglyserider og andre farlige stoffer som kan tette blodårene. Østrogenplaster kan være allergifremkallende for huden og forårsake rødhet, utslett og irritasjon. En langvarig bruk av østrogen, kan føre til en økt risiko for brystkreft, på grunn av dets tendens til å fremme dannelsen av visse østrogen-responsive tumorer. I tillegg, i henhold til University of Pittsburgh forskere, kan østrogen stimulere vekst av lungekreft også. Som for menn som tar østrogen for å behandle prostatakreft, kan hormonet føre til en økt risiko for hjerteinfarkt og blodpropp i lungene. Andre vanlige bivirkninger av østrogen inkluderer ømme bryster, kvalme, magekramper, svimmelhet, vaginal blødning og mild diaré.

Om Progesteron

I motsetning til østrogen som kroppen produserer hver dag, er progesteron som produseres bare i løpet av andre halvdel av en kvinnelig menstruasjonssyklus. Også kjent som "hormon av svangerskapet," det spiller en viktig rolle i kvinnelige reproduktive system og utvikling av fosteret. Andre funksjoner av progesteron omfatter reguleringen av immunrespons, redusere angst, fremme appetitt og opprettholde en sunn fordøyelseskanalen. Progesteron produkter er tilgjengelige i både syntetiske og bio-identiske former. Noen vanlige leveringsmåter av progesteron er muntlig piller eller kapsler, pastiller, prevensjonsplaster, kremer og geleer.

Bivirkninger av progesteron

De vanligste bivirkningene av progesteron inkluderer oppblåsthet, vektøkning, ømme bryster, muskelsmerter, magekramper, humørsvingninger og hodepine. Imidlertid kan noen progesteron takers oppleve mer alvorlige bivirkninger som kramper, nummenhet i armer eller ben, brystsmerter, talevansker, tåkesyn og elveblest.