Digidexo.com

Informasjon om Fen Phen

Informasjon om Fen Phen


Fen Phen er en kombinasjon av narkotika av fenfluramin og phentermine, som ble foreskrevet av leger som begynner i 1992 som en diett pille. Ifølge Food and Drug Administration, ble fenfluramin trukket fra markedet i USA i 1997 på grunn av sikkerhetsproblemer.

Fenfluramin

Fenfluramine utgivelser ekstra serotonin i kroppen din. Serotonin er et kjemisk stoff som er forbundet med visse hjernefunksjoner, blant annet en følelse av å være fornøyd. En tidligere versjon av stoffet ble markedsført i United State siden 1973 Men det var ikke veldig vellykket, hovedsakelig på grunn av dens bivirkninger av humørsvingninger og tretthet. En svært alvorlig bivirkning av fen Phen inkludert primær pulmonal hypertensjon (PPH), ifølge Defekt Drug Information. Det finnes ingen kjent kur for PPH.

PPH

PPH er tilstand som kan resultere i en lunge lidelse som involverer en livstruende økning i trykket av din lungearterien blod, økt motstand av blodstrøm, utvidelse av ditt hjerte og høyre ventrikkel, og vekst av overflødig vev i arterieveggene. I tillegg kan symptomer på PPH omfatte brystsmerter, kortpustethet, besvimelse, uvanlig tretthet og ben hevelse. Diagnostisering av denne tilstanden kan gjøres ved en ekkokardiogram.

Phentermine

Fentermin, reseptbelagte stoffet kombineres med fenfluramin å skape fen phen, er et sentralstimulerende og appetitt suppresant som fortsetter å bli brukt for vekttap, i henhold til Drugs.com. Det er en advarsel om at phentamine ikke bør tas med fenluramine på grunn av risiko for PPH. Det er også vanedannende, og bør reduseres gradvis for å kunne stanse. Bivirkninger av phentamine kan omfatte angst eller nerviousness, søvnløshet, ubehagelig smak eller tørr munn, hodepine, tremmors, svimmelhet, forstoppelse eller diaré og kløe.

Onset

Ifølge PPH-net.org, studert har indikert at sykdommen kan utvikle flere år etter at du har sluttet å ta fen Phen. Det kan potensielt være så lenge som 10 år eller mer før de første symptomene dukker opp. Årsaken til de alvorlige forholdene i PPH er et resultat av for mye serotonin i systemet.

Gruppesøksmål

Ifølge Defekt Drug Information, etter FDAs tilbakekalling av fen Phen class action søksmål hevdet at produsenten, American Home Products var uaktsom. Resultatet av disse tilfellene en medvirkende faktor i etableringen av et forlik fond av American Home Products.By 2003, 37.000 av de alvorlige tilfellene hadde blitt adressert. På grunn av latency av effektene av stoffet, enkeltpersoner fortsetter å bli diagnostisert med PPH og andre indikasjoner.