Digidexo.com

Den beste dietten for idrettsutøvere

Den beste dietten for idrettsutøvere består av økt protein forbruk og ikke-stivelsesholdige matvarer og eliminering av matvarer høy i karbohydrater, mettet fett og trans fett. Nøkkelen til en idrettsutøver kosthold er å konsumere større mengder kalorier for å gjøre opp for det beløpet du brenner og gi kroppen din med sunn vitaminer og næringsstoffer som er nødvendige for å bygge muskler. Rådfør deg alltid med lege eller ernæringsfysiolog før du skifter til en ny diett, som hun kan hjelpe deg med å sette ditt goasl og gi nyttig informasjon spesielt tilpasset dine behov.

Måltid Deler

For å opprettholde din energi og holde seg i form, erstatte tre store måltider om dagen med 5 til 6 små måltider fordelt jevnt utover dagen. Mat er drivstoffet ditt og kroppen din trenger konstant påfyll for å unngå insulin toppene og sultfølelse. Ifølge James Villepigue, forfatter av The Body Sculpting Bibelen for menn, er protein byggesteinen i alle organismer og forbruk bør økes for de som trener. Bruk av American Diabetes Association plate diagram som en måte å porsjonere måltidet, dele tallerkenen din i to med en tenkt linje. Lag en horisontale linjer som skaper fire seksjoner ut av platen. To seksjoner bør være viet tildelt protein, med de resterende to blir utpekt for ikke-stivelsesholdige og stivelsesholdige matvarer.

Protein

Proteiner er forbindelser som finnes i kroppen laget av aminosyrer som gir næring til alle områder av kroppen din. Når du inntar protein kort tid etter å ha arbeidet ut, nærings reparasjoner revet vev og bygger opp muskelmasse. Protein er viktig for å få muskler og forbedrer ytelsen, og må være en del av ditt daglige kosthold for å se resultater. Protein finnes i meieriprodukter, nøtter, fisk, egg, fjærkre og rødt kjøtt. Kilder til protein har ofte store mengder mettet fett, så vær oppmerksom på maten du spiser mens slanking. Mandler, macadamia, cashewnøtter og paranøtter er alle rike kilder til protein. Laks, makrell og kveite er høy i protein og omega-3 fettsyrer, og skinn kylling gir også protein. Hvis du spiser egg for protein, fjerner eggeplommene å redusere kolesterol.

Non-stivelsesholdige og stivelsesrik mat

Ifølge American Diabetes Association, ikke-stivelsesholdige grønnsaker inneholder mest grønne grønnsaker, agurker, tomater, gulrøtter, løk, sopp, paprika og salsa. Stivelsesholdige matvarer inneholder poteter, hele korn brød, pasta, frokostblandinger, tortillas, pretzels og bønner. Komplekse karbohydrater som hele korn brød og pasta er sunnere for deg, fordi magen fordøyer det langsommere, og gjør at du kan holde deg mett lenger. Bytte fra hvitt mel til fullkorn gir deg også i en lavere risiko for høyt blodsukker, en bidragsyter til diabetes.

Mettet fett

Mettet fett er dårlig for idrettsutøvere fordi de føre til vektøkning og reduserer ytelsen. Mettet fett finnes i smør, margarin, melkeprodukter og rødt kjøtt. For å redusere mettet fett, må du sette smør og margarin til oliven, grønnsaker og peanut oljer. Mettet og trans fett kan finnes i bearbeidet mat og sukkerholdig snacks og desserter. Meieriprodukter inneholder helmelk inneholder høyere nivåer av mettet fett, så erstatte disse produktene med ikke-fett eller lav-fett alternativer. Bytt fra kjøttdeig til mager kjøttdeig å redusere mettet fett.