Digidexo.com

Hva er en Varicose Vein Vs. en Spider Vein?

Hva er en Varicose Vein Vs.  en Spider Vein?


Selv om folk bruker begrepene åreknuter og edderkopp årer om hverandre, er dette feil. Åreknuter er mer alvorlige av de to og føre til operasjon oftere. Begge forhold kan eskalere fra en mild til alvorlig sak.

Identifikasjon

Åreknuter er store svulmende og vridde årer som er mørk lilla eller blå. De vanligvis påvirker benet området og er mer vanlig hos kvinner enn menn. Spider årer er en rekke små ødelagte blodkar som forgreiner seg i en edderkopp-lignende mønster. De utvikler under hudens overflate og ser ut til å krype opp bena og føttene.

Fakta

Folk som lider av edderkopp årer har lignende medvirkende faktorer til en av 2 personer eldre enn 50 år berørt av åreknuter.

Hensynet

Noen årsaker som påvirker begge forhold kan elimineres ved: Regelmessig trening for å forbedre sirkulasjonen, kontrollere vekten for å unngå press på bena og ikke krysse bena når du sitter.

Advarsel

Edderkopp årer og åreknuter er generelt et kosmetisk problem. Flere alvorlige tilfeller av enten tilstand kan behandles med former av laser eller injeksjonsterapi, så vel som kirurgi.

Oppløsning

Før du bestemmer hva du skal gjøre om edderkopp eller åreknuter, ta kontakt med en blodåre spesialist i ditt område (se Ressurser). De kan bidra til å fastslå alvorlighetsgraden av din tilstand og foreslå et behandlingsforløp.