Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på KOLS

Hvordan gjenkjenne symptomer på KOLS


Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en samlebetegnelse for et bredt klassifisering av lidelser, inkludert emfysem, kronisk bronkitt og bronkiektasier. En irreversibel prosess, KOLS, karakterisert ved en blokkering av luftveiene som fører til en reduksjon i strømmen av luft både inn og ut, av lungene. KOLS tar på en progressiv kurs som blir verre over tid. Selv om nummer én årsak til KOLS er sigarettrøyk, andre luftveis irritanter som passiv røyking, luftforurensning og eksponerings også bidra til sin development.The Målet med behandlingen for kols er å bremse utviklingen av sykdommen, administrere symptomer og bedre kvalitet av livet. For å diagnostisere og deretter behandle KOLS, men du må først være i stand til å gjenkjenne KOLS-symptomer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på KOLS

•  Vær skeptisk til en kronisk hoste. En kronisk hoste er en som er langsiktig og ikke går bort. Fordi folk med KOLS har en økt mengde slim i luftveiene, de utvikler en hoste i et forsøk på å rense luftveiene av overflødig slim. En kronisk hoste er en av de mest vanlig rapporterte symptomer rapportert av KOLS.

Vær oppmerksom på økt slimproduksjon. Sputum er et annet ord for slim eller slim, og er en substans som produseres av lungene. En økt mengde av sputum er mange ganger er forbundet med inflammasjon i luftveiene eller åndedrettsinfeksjon, og ofte følger COPD.

•  Se opp for dyspné. Åndenød, eller kortpustethet, er et direkte resultat av mangel på oksygen i blodet og er kjennetegn symptom på KOLS. Dyspné kan oppstå i løpet av aktivitet, eller i ro.

Hør for tungpustethet. En high-pitched, hørte pipelyd under inhalasjon eller utpust, er tungpustethet forårsaket av en innsnevring eller blokkering av luftveiene og er en ganske vanlig symptom på KOLS.

Vær bevisst på tetthet i brystet. Tetthet i brystet hvis ofte beskrevet som en følelse av press som gjør det vanskelig å puste og noen ganger smertefulle. Tetthet i brystet er en ganske vanlig symptom assosiert med luftveisinfeksjon og KOLS.

Hint

  • Det er viktig å merke seg at ikke enhver person med de nevnte symptomene vil bli diagnostisert med KOLS. I tillegg vil ikke hver person som har KOLS har alle symptomene nevnt ovenfor. Hver person er et individ, og vil presentere annerledes ved undersøkelse. Diagnosen KOLS kan bare gjøres av en faglært, helsepersonell.
  • Aldri diagnostisere deg selv. Hvis du har noen av symptomene nevnt ovenfor eller andre uvanlige symptomer, kontakt legen din så snart som mulig.