Digidexo.com

Hvordan å hjelpe folk med generell angst Disorder

Å leve med generalisert angstlidelse (GAD) kan være en utfordring. Preget av "persistent, overdreven og urealistisk bekymring om dagligdagse ting," GAD rammer 6,8 millioner voksne, eller 3,1 prosent av den amerikanske befolkningen i et gitt år, i henhold til angstlidelser Association of America. Med disse slags statistikk, sjansene er gode for at noen nær deg kan ha sykdommen.

Bruksanvisning

Hjelp personen med å identifisere hans symptomer. GAD er preget av vedvarende angst og bekymring, selv i perioder når det er lite eller ingenting å føre den. Fysiske symptomer kan omfatte noen eller alle av følgende: muskelspenninger, muskelsmerter, tretthet, hodepine, rastløshet, søvnproblemer, irritabilitet, edginess, gastrointestinale ubehag eller diaré, svelgevansker, skjelving, rykninger, svette og hetetokter. Foreslå til den personen som GAD kan være en årsak til disse symptomene.

Råde dem til å snakke med sin fastlege eller allmennlege om det. Tilby å hjelpe dem å forberede seg til besøket ved å skrive ned noen notater for å ta med seg til avtalen. Dette kan omfatte en liste over sine symptomer, hva kan være årsaken stress i livet, noen andre helseproblemer de måtte ha, og en liste over alle medisiner de er i dag.

Oppmuntre dem til å følge legens forslag. For eksempel, hvis legen har foreskrevet medisiner som antidepressiva, buspiron eller benzodiazepiner (alt vanlig å behandle GAD), snakk med din venn eller kjære om dosering og mulige bivirkninger. Hvis legen har foreslått samtaleterapi, psykologisk rådgivning eller kognitiv-atferdsterapi (en av de vanligste typer psykoterapi brukes til å behandle GAD), overtale dem til å følge gjennom med anbefalt behandling.

Snakk med dem om andre måter de kan takle sin angst utover medisinering og terapi. Daglig trening har vist seg å være en kraftig belastning redusering. Kanskje du kan tilby å bli med dem på treningsstudio, eller å gå for en daglig tur med dem. Oppmuntre dem til å spise et sunt kosthold og å unngå alkohol, og for å gjøre sove en prioritet.

Avspenningsteknikker, for eksempel visualiseringsteknikker, meditasjon og yoga kan bidra til å lette angst. Utdanne deg selv om ulike behandlingstilbud for GAD, og ​​oppmuntre din kjære til å prøve forskjellige ting for å finne hva som bidrar til å lindre sine følelser av angst.

Vær en venn. Dette kan virke innlysende, men det kan, fremfor alt, være mest nyttig ting du kan gjøre for dem. Være støttende. Lytt til dem. Tilby trygghet og empati. Ha respekt for sine grenser, men være oppmerksomme og omsorg også. Å være der for dem kan gjøre hele forskjellen mellom en rask utvinning og en langsiktig kamp.