Digidexo.com

Ultralyd Teknikker

Ultrasounds brukes av leger for å se hva som skjer under huden. Selv om ultralyd kan brukes av leger for mange forskjellige bruksområder, er den mest kjente og felles bruk under graviditet. Under graviditet, er ultralyd brukes til å måle væsker, måle veksten av barnet og se etter mulige utviklingsmessige problemer.

Transvaginal ultralyd

Svært tidlig i en graviditet, kan legen utføre en transvaginal ultralyd, noe som innebærer å sette inn en spesiell ultralyd sonde inn i skjeden for å se inn i livmoren. Denne type av ultralyd gjør det mulig for å få et tett vis i livmoren. Transvaginal ultralyd brukes slik at legen kan se alle dine reproduktive organer, som for eksempel livmor, eggstokker, livmorhals og vagina. Den transvaginal ultralyd er ofte brukt for å bestemme scenen og helsen til en graviditet.

En transvaginal ultralyd er også ofte brukt på kvinner som har har reproduktive problemer. I noen tilfeller vil det trenge saltoppløsning som skal injiseres inn i livmoren for å bidra til å fremheve eventuelle problemområder i uterus så som en fortykkelse av livmorslimhinnen.

Denne teknikken er ikke smertefull, men inkluderer noe press som teknikeren beveger sonden rundt mot veggene i vagina. Mens det er trykket, vil de fleste kvinner ikke oppleve ekte smerte. En full blære er ofte nødvendig i løpet av disse prosedyrene, som kan legge til ubehag.

Standard Ultralyd

Dette er den mest vanlige typen av ultralyd. Denne prosedyren utføres ved å plassere en tryllestav på magen på den gravide kvinnen og flytte den rundt for å se babyen og omkringliggende væsker og vev. Teknikeren vil plassere en vannbasert gelé over magen området for å hjelpe gjennomføre ultralydbølger.

Denne testen er utført minst en gang i de fleste svangerskap å bestemme veksten av fosteret og bidra til å bestemme forfallsdato. Hvis det er mistanke om et problem i svangerskapet eller svangerskapet er høy risiko, kan ultralydundersøkelser utføres oftere i løpet av graviditet.

En tradisjonell ultralyd er ikke smertefull. Avhengig av årsaken til ultralyd og plassering av livmoren din, kan du bli bedt om å drikke 2-3 glass vann på forhånd. Hvis du har en full blære, kan det være noen mild ubehag som ultralyd wand er gått over nedre del av magen.

Ultralyd for Nonpregnancy relaterte problemer

Ultrasounds er ikke bare brukes i svangerskap. I urologi, er teknologien som brukes til å måle blodstrømmen gjennom nyrene, se nyrestein og oppdage prostatakreft. Ved kardiologi, blir ultralyd anvendes for å identifisere unormale strukturer inne i hjertet eller måle blodstrømmen gjennom hjertet. Den vanlige teknikken er vanligvis brukes i disse ultralydundersøkelser, men en tredimensjonal ultralyd eksisterer også. Dette bruker standard ekstern tryllestav, men når lydbølgene spretter ut av bein, de gir et tredimensjonalt bilde av hva som skjer inne i kroppen. Tredimensjonale ultralydundersøkelser kan også brukes i obstetriske ultralydundersøkelser.