Digidexo.com

Om Allergiske Reaksjoner på Amoxicillin

Amoxicillin er et antibiotikum som brukes til behandling av bakterielle infeksjoner. Klassifisert som en penicillin narkotika, må amoxicillin være foreskrevet av lege. Det er oftest foreskrevet for å behandle stammer av vanlige bakterier som Haemophilus influenzae, streptokokker, Staphyloccus, Escherichia coli, og noen få andre. Disse bakteriene skape infeksjoner i nese, hals, ører, bronkier, lunger og urinveier. Noen hudinfeksjoner kan også være forårsaket av disse typer av bakterier. Fordi det er effektivt mot en rekke infeksjoner, er det ofte foreskrevet. Noen pasienter kan ha en allergisk reaksjon på penicillin legemidler, inkludert amoxicillin. Raskt identifisere symptomer på en reaksjon er avgjørende.

Hvordan kroppen reagerer på et allergen

Selv om pasienter kan være allergisk mot mange ting, er kroppens reaksjon under en allergisk reaksjon den samme. Mastceller er plassert over hele kroppen og hjelpe forsvare seg mot utenlandske parasitter. Disse cellene inneholder biokjemikalier. Når kroppen oppfatter noe som en fremmed inntrenger, disse cellene briste, slippe biokjemiske mediatorer som kalles immunglobulin E (IgE) som et forsøk på å bekjempe inntrengerne. En av kjemikalier ut er histamin, som er ansvarlig for allergiske reaksjoner. Mastceller er bundet til luftveiene, fordøyelseskanalen, hud, hjerte og livmor av vev.

Symptomer på en allergisk reaksjon

Allergiske reaksjoner på amoxicillin varierer avhengig av kroppens systemer som påvirkes. Huden kan reagere ved å bli røde eller kløende eller produserende elveblest. Noen reaksjoner føre til blemmer i huden som kan skrelle. Fordøyelsessymptomer er vanskelig å fastslå, siden mange pasienter opplever fordøyelsesbesvær mens du tar antibiotika. Mer alvorlige reaksjoner påvirke luftveiene og kan inkludere hevelse i lepper, ansikt, tunge og luftrør. Denne typen reaksjon er kalt anafylaksi. Under anafylaktiske reaksjoner, kan pasientens blodtrykk raskt falle, forårsaker svimmelhet og støt.

Vil ta Antihistaminer Kontroll en allergisk reaksjon

Antihistaminer er medikamenter som blokkerer virkningen av histamin på vev i kroppen. Siden histamin frigjøres under en allergisk reaksjon, synes det antihistaminer ville motvirke kroppens naturlige kjemiske forsvar. Men ikke antihistaminer ikke har makt til å stoppe utgivelsen av histamin, og de ikke eliminere den økte IgE respons. Siden IgE nivå forblir økt, fortsetter frigjøring av histamin og kroppens systemer fortsette å bli oversvømmet med biokjemiske mediatorer. Pasienten kan føle seg mindre av effektene av reaksjonen siden vevet har blitt spart fra histamin effekter, men den kjemiske krigføringen fortsetter å rase på cellenivå.

Family History er viktig

Mange mennesker med en Amoxicillin allergi har en familiehistorie med penicillin allergi. Å være oppmerksom på en familie historie kan redusere risikoen for en allergisk reaksjon. Fordi det er mange penicillinbaserte legemidler, er det viktig for deg å informere legen om du eller noen i familien din har hatt en allergisk reaksjon på noe narkotika. Folk som har hatt eller har et familiemedlem som har hatt en reaksjon på ampicillin, carbenicillin, dikloksacillin, oxacillin, Ceclor, Ceftin, Duricef, eller Keflex bør ikke ta amoxicillin. Det er også viktig for legen å være klar over en historie med mononukleose, noe blodpropp eller blødning lidelse, astma, lever- eller nyresykdom eller annen type allergi.

Hva gjør du hvis en Amoxicillin Allergi oppleves

Hvis en pasient lider av hudreaksjoner, fordøyelsesproblemer, eller noen andre ikke-livstruende reaksjon, bør behandlende lege varsles umiddelbart. De fleste leger vil be pasienten om å slutte å ta medisinen og en eksamen vil bli planlagt. Det finnes tester tilgjengelig for å fastslå om en pasient har hatt en allergisk reaksjon på amoksicillin. Personer med noen allergisk reaksjon på medisiner bør ha allergi oppført i sin sykehistorie og videresende informasjonen når du mottar medisinsk behandling. Legen kan be pasienten om å bære et armbånd med en medisinsk advarsel for å advare medisinsk personell av allergi. Alvorlige allergiske reaksjoner kan kreve akutt behandling. Noen ganger epinepherine injeksjon må administreres. Dette må avgjøres av en lege eller annet kvalifisert medisinsk personell.