Digidexo.com

Hva Over-the-counter medisiner Årsak spontanaborter?

Ifølge en artikkel i tidsskriftet American Family Lege, rundt 80 prosent av amerikanske kvinner tar noen form for over-the-counter eller reseptbelagte stoffet under svangerskapet. Selv om noen av disse stoffene er trygge i små doser og noen (for eksempel nikotin erstatning terapi for å slutte å røyke) kan ha fordeler som oppveier risikoen, er det fortsatt betydelige farer. Økt risiko for fosterets misdannelser og abort har vært knyttet til enda vanlige over-the-counter medisiner som aspirin.

Typer

The Food and Drug Administration klassifiserer over-the-counter og reseptbelagte legemidler i henhold til deres potensielle risikoen for fosteret hos en gravid kvinne i den første, andre og tredje trimester av svangerskapet. Kategori A narkotika har vist ingen risiko for første trimester fosteret hos gravide kvinner, mens kategori B narkotika har vist ingen risiko i dyrestudier eller har vist risiko i dyrestudier, men har ikke vist noen risiko i studier på mennesker. Det har heller ikke vært noen studier utført på legemidler som er klassifisert som kategori C eller D, eller studier viser en risiko, men fordelene av stoffet kan oppveie potensial for skade. FDA-klassifiserte Kategori X narkotika er skadelig for fosteret, og fordelene er ikke antatt å stadig oppveier risikoen for spontanabort eller medfødte misdannelser; derfor disse stoffene bør aldri tas av gravide kvinner eller de som planlegger å bli gravid.

Effekter

De fleste legemidler som er klassifisert under Kategori X som er forbundet med en økt risiko for spontanabort er resept bare. Disse inkluderer akne behandling isotretinoin, kolesterolsenkende medikamenter som Lipitor, radioaktivt jod, hormonelle prevensjonsmidler, inkludert den morgenen-etter pille, og kreftbehandling DES. Misoprostol og mifepriston er kjent for å forårsake abort og kan være foreskrevet for å enten føre til abort eller for å hjelpe en allerede forekommende abort sammen. Kategori D over-the-counter medisiner kan øke risikoen for fødselsskader eller abort og inkluderer aspirin og nikotin erstatning terapi.

Betraktninger

Ifølge Vitaminsdiary.com, kan mange urte kosttilskudd som kan kjøpes på en helsekostbutikk forårsake spontanabort. Urter inkludert blå og svart cohosh, basilikum rot, og goldenseal kan utløse livmorkontraksjoner, som fører til abort hvis du ikke er full sikt i svangerskapet. Andre urter som ginseng og burot kan gi fosterskade. Fortell legen din om noen urte supplement du tar, selv om det antas å være trygge.

Fordeler

De fleste over-the-counter medisiner bør tas bare i minimumsdose er nødvendig for å kontrollere symptomer, og med minst giftige stoffet av kategorien (paracetamol i løpet av aspirin for hodepine, chlorpheniramine løpet guaifenesin for dårlige forkjølelse) brukes. Risikoen for misdannelser og abort fra mange over-the-counter narkotika er veldig mild, og noen ganger fordelene oppveier risikoen for skade på fosteret.

Advarsler

Alle over-the-counter narkotika tatt bør tas på laveste effektive dose for å redusere risikoen for spontanabort eller medfødte misdannelser. Snakk med legen din om eventuelle medisiner eller urte kosttilskudd du tar eller planlegger å ta.