Digidexo.com

Hva gjør du for en Seizure

Et anfall er en episode av ufrivillige sammentrekninger av muskler og en endring av bevissthetstilstand som oppstår plutselig og uten kontroll. Mens beslagene er oftest assosiert med epilepsi, kan de oppstå på personer uten sykdommen. Det finnes flere forskjellige typer anfall, og hjelpen kan variere avhengig av type, varighet, alvorlighetsgrad og bevissthetstilstand under anfallet aktivitet.

Injury Prevention

Under anfallet, er den viktigste tingen å gjøre å ta skritt for å beskytte en person fra skade seg. Dette inkluderer å rulle personen på sin side for å hindre sjokkerende på spytt eller oppkast, løsne restriktiv klær og plassere en liten pute under hodet. Hvis personen er i alvorlig fare fra sin stilling (som sittende eller stående), kan det være nødvendig å flytte ham til en posisjon på gulvet. Men dette bør bare gjøres når det er absolutt nødvendig.

Call for Help

Avhengig av lengden og alvorlighetsgraden av beslaget, kan det være nødvendig å ringe en ambulanse. Generelt, hvis en skade har oppstått eller anfallet varte lenger enn fem minutter, så er det best å ringe etter hjelp. I tillegg, se å se om personen har en medisinsk identifikasjon armbånd eller tag som indikerer tidligere krampeanfall. Hvis det ikke er noen kjent historie av anfall, så er det en god idé å ringe en ambulanse for å få hjelp, i tillegg til å sikre at pasienten får en full undersøkelse. En ambulanse er ikke nødvendig for hver anfall; bare gjøre det hvis de ovennevnte kriteriene er oppfylt. Ellers er et besøk til sykehuset vanligvis unødvendig.

Taktikk for å unngå

På tross av gamle-koner 'tales om beslag, er det ikke mulig å svelge eller choke på tungen. Derfor er det ikke en god idé å sette noe i munnen på en person under et anfall, da dette kan føre til kvelning. Forsøk på å holde nede en person som har et anfall er heller ikke en god idé på grunn av muskelstyrke mennesker under anfall. Forsøk på å holde en person nede til slutt vil bare resultere i en skade.