Digidexo.com

Første tegn på forkjølelse og influensa

Første tegn på forkjølelse og influensa


De første tegn på en kald er lik de som er forbundet med influensa, men en av de mest karakteristiske faktorene mellom en kald og influensa er utbruddet hastigheten av symptomene. Symptomer på en kald generelt utvikler seg sakte i løpet av to eller tre dager, mens influensa symptomene kommer raskt og kan alvorlig påvirke en person i de første tre til seks timer etter at de har kontrahert viruset.

Hoste og sår hals

En hoste er vanligvis en av de første tegnene på en forkjølelse eller influensa. I tilfelle av en kald, vil hoste progressivt blir verre i løpet av noen få dager, og utmerker seg ved en hacking-type hoste som produserer slim. I tilfelle av influensavirus, hoste begynner nesten umiddelbart, men produserer ikke slim. Typen av hoste som er assosiert med influensa blir ofte referert til som en tørrhoste.

Et annet symptom som indikerer utbruddet av en kald er en sår hals som gradvis blir verre med forverring av en hoste. Imidlertid er en sår hals ikke er et vanlig symptom eller virkning mot influensa.

Nysing og Congestion

Lunger og nysing er vanlige tegn på utbruddet av en kald, og disse gradvis bli verre i løpet av to eller tre dager i forbindelse med hoste og sår hals. Influensa ikke vanligvis føre til overbelastning eller nysing.

Trøtthet og smerter

Tretthet og slapphet er vanlige tegn på influensa. Disse vanligvis er umiddelbart merkbar, og kombinert med andre influensalignende symptomer, kan du skille mellom influensa og forkjølelse, fordi en kald vanligvis ikke forårsaker slike tretthet.

Men muskelsmerter er vanlige første tegn på både en kald og influensa. Men influensa forårsaker alvorlige smerter og plager, mens en kald fører ofte bare milde smerter. I tillegg hodepine er ganske vanlig med influensa, mens de er generelt uvanlig med en kald.

Feber og ubehag i brystet

Feber er et vanlig tegn på influensa; det er til stede i opptil 80 prosent av influensatilfeller, varer typisk tre til fire dager, og gir temperaturer på 100 grader og høyere. Feber er vanligvis ikke til stede i tilfeller av en kald.

Ubehag i brystet er ofte ganske alvorlig i tilfeller av influensa, men det er sjelden at ubehag i brystet er til stede med forkjølelse.