Digidexo.com

Hvordan takle Juvenile leddgikt i Teens

Tenårene kan være vanskelig nok uten å måtte takle en kronisk sykdom. Likevel juvenil revmatoid artritt, kjent som JRA, påvirker 300.000 unge under 18 år På sitt beste fører JRA sporadisk og ubekvemme smerter og stivhet vanligvis er reservert for voksne. At det verre, er juvenil artritt en livsforvandlende og ødeleggende sykdom. Foreldre til tenåringer med JRA trenger coping ferdigheter for å hjelpe hele familien.

Bruksanvisning

En lov som en rollemodell for din tenåring. En diagnose av juvenil artritt for tenåringen din er skremmende, men må bli møtt.

Få fakta fra barnets lege. Spør mange spørsmål. Jo mer du vet, jo mer forberedt du er å hjelpe barnet å lære å håndtere sin leddgikt.

Snakk med tenåringen samt andre familiemedlemmer. La barnet ditt med juvenil leddgikt å uttrykke alle sine følelser om sykdommen. Han kan takle bedre hvis han føler at hans familie vil lytte åpent.

Motstå å være en overbeskyttende foreldre. Du ønsker ikke at barnet skal bli så avhengig av deg at hun ikke er i stand til å gjøre noe for seg selv. Hvis hun ønsker å spille sport, la henne. Hvis legen din er enig, la tenår ta avgjørelsen når smertene er for mye å spille en kamp, ​​i stedet for å gripe inn.

Forvent tenår med leddgikt å følge husregler og ta på husarbeid. Ikke la barnet ditt bruke leddgikt som en unnskyldning for å unngå aktiviteter.

Arbeid med lærere og andre skolefolk hvis barnet ditt har å gå glipp av skolen ofte eller kommer sent. For noen tenåringer, kan noen mindre endringer gjøre en stor forskjell. Kanskje han trenger et sett med lærebøker hjemme slik at han ikke trenger å bære en tung ryggsekk. Kanskje han trenger et par ekstra minutter for å komme til neste klasse. Din skole vil samarbeide med deg hvis du ber om det.

Få familien involvert med en lokal ungdoms leddgikt støttegruppe om problemet blir overveldende. Du vil finne andre mennesker som opplever det samme, og du vil få ideer til å hjelpe deg og din ungdoms takle.