Digidexo.com

Medisiner for en urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon (UTI), også referert til som cystitt eller en blære infeksjon, er en bakteriell infeksjon i urinveiene. Symptomer inkluderer en hyppig og presserende behov for å urinere, smerte, feber og vondt i ryggen. UVI er vanlig, spesielt hos kvinner. De fleste UVI er forårsaket av en type bakterier som er kjent som E. coli, i henhold til Penn State College of Medicine. Hvis du har en urinveisinfeksjon, vil du føle deg svært ubehagelig. Imidlertid er UVI lett kureres når behandles raskt.

Antibiotika

Antibiotika er førstelinjebehandling for en urinveisinfeksjon. De vanlige valgene er amoxicillin (merkenavn Amoxil og Trimox), nitrofurantoin (merkenavn Furadantin og Macrodantin), ciproflaxcin (merkenavn Cipro), levofloksacin (merkenavn Levaquin) eller sulfametoksazol-trimetoprim (merkenavn Bactrim). Du bør ta det fulle foreskrevet løpet av antibiotika for å sørge for at infeksjonen er helt ryddet opp og beveger seg ikke videre til nyrene. Noen mennesker har tilbakevendende urinveisinfeksjon. Hvis du faller i denne kategorien, vil legen din vanligvis behandle deg med en lengre antibiotikakur. Han kan også anbefale å ta lavdose antibiotika på en vedlikeholds basis. Noen kvinner opplever at samleie kan føre til urinveisinfeksjoner. Hvis dette skjer med deg, snakk med legen din om å ta en dose av en passende antibiotika hver gang du har samleie.

Andre medisiner

Den tvingende behov for å urinere og svie og smerte som følger med det er symptomer som kan gjøre at du føler deg elendig. Som antibiotika rydde opp infeksjonen, vil dette forsvinne. Imidlertid kan en lege foreskrive medisiner for å hjelpe deg å håndtere dette umiddelbart. En smertestillende medikamenter som bedøver blæren kan hjelpe; denne medisinen blir urinen oransje eller blå. Legen din kan også foreskrive andre medikamenter som reduserer bakteriekonsentrasjon. Over-the-counter smertestillende kan hjelpe med noen av ryggen og magesmerter som ofte følger en UTI. Eller, hvis din smerte er alvorlig, kan legen din bestille reseptbelagte smertestillende medikamenter. Mens behandle din UTI, drikke rikelig med væske for å vaske ut bakterier.

Behandling av alvorlige infeksjoner

En meget alvorlig urinveisinfeksjon kan sende deg til sykehuset. Du vil motta antibiotika intravenøst, samt væske for å holde deg hydrert. En alvorlig UTI som blir til en nyre infeksjon trenger minst to uker med antibiotikabehandling, ifølge National Kvinners helse Resource Center.