Digidexo.com

Hvordan implementere Tidlig intervensjon ved psykose

Hvordan implementere Tidlig intervensjon ved psykose


Psykisk sykdom er fortsatt et utfordrende område av helse for enkeltpersoner og for samfunnet som helhet. Mange psykisk helsepersonell støtte synet er det imperativer for tidlig intervensjon. Tidlig intervensjon gjør koblingen mellom psykisk syke personen og tjenester, og dette kan bidra til å unngå tilbakefall, de fagfolk er enige. Inntil nylig den rådende teorien var en psykotisk sykdom vanligvis fulgt en sti av nedgang og forverring. Nå, mange i feltet mener psykose når et platå etter to til fem år, og dette gjør tidlig og rettidig intervensjon enda viktigere.

Bruksanvisning

gjenkjenne tidlige tegn på psykose. Du kan merke en endring i oppførselen til personen. Dette ville muligens omfatter tilbaketrekking og isolasjon. Hun kan til og med overse hennes personlige hygiene og utseende. Hun kan også kle incongruously. Men ikke anta at endringer som dette nødvendigvis bety en person er å ha en psykotisk sammenbrudd som det kan være mange andre forklaringer, blant annet depresjon.

Se etter eventuelle symptomer på psykose inkludert hallusinasjoner eller vrangforestillinger. Hallusinasjoner er ofte auditive, som er, kan personen høre stemmer. Hun kan også tro på ting som usanne, for eksempel at folk på TV snakker om henne. Hvis du er bekymret for personens mentale tilstand, oppmuntre henne til å se hennes lege, som sannsynligvis vil råde henne til å se en psykiater.

Oppmuntre personen som lider av psykose å delta på alle medisinske avtaler. Gjør deg kjent med hennes behandling regime. Dette er sannsynlig å inkludere medisinering. Det er viktig at hun tar dette som foreskrevet. Støtte henne til å møte hennes sosiale, emosjonelle og intellektuelle behov. Personer som lider av psykose også sliter med andre områder av livet. Dette kan igjen føre til stress som ytterligere kan forverre symptomene.