Digidexo.com

Hvordan virker det kardiovaskulære systemet Arbeid med det endokrine systemet?

Innledning

Det kardiovaskulære systemet består av hjertet og blodårene, fra de største vener og arterier ned til de minste kapillærene. Det sirkulerer også hormoner som er utgitt av det endokrine systemet - et system av kjertler - i hele kroppen. Hormoner funksjon ved å produsere deres virkninger bare når de fester seg til et passende mål-reseptoren. Selv om hormoner sirkulere fritt i hele det kardiovaskulære systemet, bortsett fra målet reseptorer, resten av kroppens systemer er i det vesentlige upåvirket av deres tilstedeværelse. Følgende 10 typer kjertler danner det endokrine systemet. Alle utsondre sine hormoner i det kardiovaskulære systemet for øvrig.

Binyrene

De to binyrene er på toppen av nyrene. Hver binyrene har en ytre regionen kalles cortex og en indre en kalt medulla. Medulla utskiller adrenalin inn i blodstrømmen og cortex utskiller steroidhormoner. Adrenalin har effekten av å øke blodtrykket og hjertefrekvensen.

Hypothalamus

Hypothalamus er en del av hjernen som utskiller hormoner som påvirker hypofyse - en annen endokrin kjertel i hjernen - ved å reise gjennom det kardiovaskulære systemet til hypofysen og øve kontroll av hormonelle utslipp ved at pakkboksen.

Eggstokkene

Eggstokkene er kvinnelige kjønnskjertler som ligger nær livmor. De slipper hormoner i blodet som kurs gjennom det kardiovaskulære systemet og føre til utvikling av kvinnelige funksjoner, som brystutvikling, og kontrollere menstruasjonssyklusen og graviditet.

Pancreas

Bukspyttkjertelen er i nærheten av magen og har en slags arbeidsdeling. En del av pankreas er opptatt av fordøyelsen og er ikke endokrine i naturen. Den andre delen har en viktig endokrine funksjon siden den utskiller insulin, et hormon som virker gjennom det kardiovaskulære systemet til å senke blodsukkernivåer.

Biskjoldkjertlene

Biskjoldkjertlene er små og er fire i antall. De er vanligvis plassert på skjoldbruskkjertelen og påvirker det kardiovaskulære systemet ved å kontrollere kalsiumnivå i blodet.

Pinealkjertelen

Pinealkjertelen er i den midtre delen av hjernen og er kanskje mest kjent for å produsere melatonin, et hormon involvert i telefon og søvnsykluser. Hjernen for øvrig har en funksjon kjent som blod-hjerne-barrieren. Denne barrierefunksjoner ved å begrense visse kjemikalier og mikrober kommer inn i hjernen gjennom det kardiovaskulære systemet samtidig som essensielle stoffer som oksygen gjennom. Merkelig, pinealkjertelen - er ikke underlagt denne barrieren - om ligger i hjernen.

Hypofysen

Hypofysen er omtrent en ert størrelse kjertel nær hjernens base og er tungt involvert i å kommunisere med, og kontrollerende, andre endokrine kjertler i hele det kardiovaskulære systemet. Det er fremre og bakre lapper til hypofysen og - som med bukspyttkjertelen og binyrene - det er en arbeidsdeling. Hver lapp produserer et annet sett av hormoner. Gjennom hormonelle reseptorer mål og slippes ut i det kardiovaskulære systemet, regulerer hypothalamus hormoner som produseres av et av de slimdannende fliker.

Testikler

Testiklene er paret mannlige kjønnskjertler som ligger i lysken. De produserer i hovedsak testosteron, et hormon som sirkulerer i kardiovaskulære systemet og styrer utvikling og regulering av mannlige egenskaper.

Thymus

Den thymus er i brystet, og utøver sin innflytelse på legemet ved regulering av immunsystemet. Visse lymfocytter (hvite blodlegemer) kommer i thymus gjennom det kardiovaskulære systemet. Her de modnes og blir T-celler som sirkulerer gjennom det kardiovaskulære systemet og formidler immunitet.

Skjoldbruskkjertelen

Skjoldbruskkjertelen skiller ut hormoner i det kardiovaskulære systemet som har et bredt spekter av funksjoner, inkludert innflytelse over metabolismen, bein vekst, nervesystemet utvikling, reproduktive prosesser, fordøyelse og det kardiovaskulære systemet i seg selv ved å påvirke hjerterytmen og blodtrykket.