Digidexo.com

Hvordan utvikle et kronisk utmattelsessyndrom treningsprogram

Hvordan utvikle et kronisk utmattelsessyndrom treningsprogram


Når først diagnostisert med kronisk utmattelsessyndrom (CFS), kan mange pasienter unngå trening helt fordi dens virkninger kan være alvorlig ødeleggende. Mens ekstreme anfall av trening kan forverre CFS, kan moderat trening og ulike former for alternativ trening være svært gunstig for å redusere mange CFS-symptomer.

Bruksanvisning

•  Lytt til kroppen din. Du bør satse på 20 til 30 minutter med moderat trening, 3 til 4 ganger i uken. Det vil imidlertid være dager da du bør forgo øvelsen helt. Ikke la CFS å bli en unnskyldning for en total mangel på mosjon, men ikke presse utenfor din komfortsone for å oppnå kunstig mål.

Utvikle en strekk program for skånsom trening som mobiliserer alle muskelgrupper. Et treningsprogram bør begynne med strekninger for å varme opp musklene. Dette gjelder særlig for personer som ikke trener hver dag eller som kanskje ikke har utøvd for en stund. Stretching kan være tilrettelagt for pasienter med selv de mest alvorlige former for CFS. Eldre, stillesittende CFS pasienter kan gjøre strekk i sengen.

Øk treningsvarighet veldig sakte og se etter tegn på overanstrengelse, noe som kan føre til et tilbakefall. Start med økter med så lite som 3 eller 4 minutter og legge til program med så lite som 1 minutt eller til og med 30 sekunder per uke.

Undersøke yoga, tai chi eller pilates. Noen studioer og til og med sykehus tilbyr klasser utviklet med spesifikke sykdommer i tankene. Alltid informere din instruktør eller trener som du har CFS. Ikke føl deg forpliktet til å holde tritt med en klasse, og aldri tillate noen å presse deg utover kroppens evner.

Bruk en rekke forskjellige disipliner for å utvikle et individuelt program. Akkurat som star idrettsutøvere bruke kryss trening for å oppnå sine mål, bruker ulike strategier for å holde hele kroppen involvert. Design rutiner som fungerer for dager da du føler deg spesielt energisk og rutiner som stimulerer kroppen din på dager når energinivået er lavt.

Hint

  • Vurdere en massasje, et boblebad eller et dampbad etter en treningsøkt. Husk, som alle CFS trening behandlinger, bør disse aktivitetene gjøres med måte. Bruk profesjonelle massører og informere dem om din tilstand.
  • Unngå over forlengelse av noen skjøter. Ikke bo i boblebad eller dampbad for lengre perioder og ikke bruke de høyeste varmeinnstillinger. Avslutte enhver aktivitet ved første tegn på smerte eller uvanlig tretthet eller treghet.
  • Ikke noen gang forlenge øvelse forbi det første punktet av utmattelse.