Digidexo.com

Diet Planer for multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en progressiv sykdom hvor deaktivering av immunsystemet angriper det sentrale nervesystemet. Selv om mye av skaden kan ikke reverseres, det finnes måter å bremse utviklingen. En metode er å opprettholde et godt balansert, sunt kosthold som er rikt på visse vitaminer og næringsstoffer tenkt å hjelpe med sykdommen.

Low Fat, High Fiber

Som anbefalt med befolkningen generelt, kan de med MS holde deres immunsystem sterk med et sunt kosthold, som omfatter en rekke matvarer som er lav i fett og høy i fiber. Frukt og grønnsaker gir kostfiber uten fett og sukker som finnes i de fleste bearbeidet mat. Denne typen diett er ideell for en sunn tarm funksjon, stressmestring og slett gi deg energi til å takle dine MS på en daglig basis. Etter de grunnleggende mat pyramide retningslinjer på MyPyramid.gov vil gi et godt grunnlag for å arbeide fra. Du kan også personliggjøre en plan som er bare for deg.

Massevis av H2O

Det er en sammenheng mellom MS og ekstreme varmen som forårsaker tretthet og muskelsvakhet. En måte å unngå dette på er å inkludere den anbefalte daglige vann kvote i din diett, som beløper seg til minst åtte glass om dagen, og enda mer hvis du er i alvorlig varme eller bruke deg selv. Dette er hovedregelen for alle, men er spesielt viktig for de med MS, fordi det bidrar til å opprettholde en normal kroppstemperatur og bistår med å fjerne avfallsstoffer fra kroppen.

Kunnskap er makt

Tar tid å lære litt mer om ernæring og MS vil gagne deg og din diett i det lange løp. Å vite de riktige porsjonsstørrelser vil være verdifull, spesielt hvis du lære å øyeeple dem. For eksempel bør en porsjon kjøtt være omtrent på størrelse med knyttneven din. En diett plan kan bare nytte for deg hvis du er klar over porsjonsstørrelser i hvert måltid.

Lener hvordan å lese ernæring etiketter er en annen fordel til den nye, sunt kosthold. Ernæring etiketter kan være forvirrende, og selv bedra, hvis du er usikker på hva du skal se etter. Bedrifter kan lovlig annonsere visse krav på boksen som er misvisende. Sjekk alltid etiketten. De viktigste tingene å unngå å inkludere matvarer som er høy i mettet fett og natrium.

Spør legen din

Hvis du har ytterligere spørsmål angående dine MS, ta kontakt med din lege som kan henvise deg til en registrert kostholdsekspert for å sikre din diett plan er på sporet.