Digidexo.com

Allergi Medisiner for gravide

Graviditet er en tid i livet hvor en kvinne er ekstra forsiktig om hennes helse å beskytte henne voksende fosteret. I det siste, var kvinner anbefales ikke å ta noen medisiner, i frykt for at de kan skade et foster. Men dette kan ikke være praktisk for kvinner som lider av allergi, som de kan føre til flere helseproblemer hvis ubehandlet. I dag er det allergi medisiner anses som trygt, om nødvendig, for gravide. Likevel, ifølge MedicineNet.com, mange kvinner, og til og med leger, er ikke klar over dette.

Fordeler

Mange gravide kvinner er mer forsiktige med hva allergi medisiner å ta, som de burde være. Kvinner bør ikke sette noen unødvendige legemidler i kroppen, spesielt under graviditet. Men noen kvinner er ikke klar over at det er trygge allergi medisiner på markedet. Ifølge MedicineNet.com, om en kvinnes allergi er ille nok til å forårsake alvorlige bivirkninger, så hun skulle ta allergi medisiner under tilsyn av hennes lege. I noen tilfeller er det best at en kvinne ta medisiner for å lindre allergisymptomer enn å forlate disse symptomene alene. Alvorlige-nok allergi kan føre til andre helseproblemer, slik som de av hjertet, hvis venstre ubehandlet. Dette, i sin tur, ville skade fosteret mer enn et medikament ville. Ifølge MedicineNet.com, er det svært få medisiner som negativt påvirker et foster. Plus, vil en kvinne med allergi føler meg mye mer komfortabel og kunne delta i daglige aktiviteter under graviditet hvis hun tar medisiner for å lindre alvorlige symptomer.

Over-the-counter medisiner

Kvinner bør velge for over-the-counter allergi medisiner med mindre deres lege anbefaler en resept. Over-the-counter allergi medisiner vanligvis anses trygt inkluderer klorfeniramin, Benadryl, og Tylenol Allergy & Sinus. Inhalerte medikamenter er den sikreste fordi bare en liten mengde av legemidlet faktisk kommer inn i blodet. Husk imidlertid at ingen medisiner er virkelig trygge, om en kvinne er gravid eller ikke.

Reseptbelagte medisiner

Reseptbelagte allergi medisiner, for eksempel Allegra, ikke har blitt brukt av nok folk til å finne ut om de er virkelig trygt for bruk under graviditet. Over-the-counter medisiner er generelt tryggere, fordi de har vært tilgjengelig i lengre tidsperioder, og har ikke vist seg å forårsake noen bivirkninger, i motsetning til mange reseptbelagte allergi medisiner på markedet. For eksempel Claritin, en populær nå over-the-counter medisiner, pleide å være tilgjengelig på resept bare. Nok folk måtte ha med hell tatt Claritin når det var et reseptbelagt legemiddel i for at den skal bli tilgjengelig for den generelle befolkningen. Men noen allergier er så alvorlige at en lege kan opplyse at en reseptbelagte medisiner tas.

Advarsel

Selv om over-the-counter allergi medisiner er generelt trygt for gravide kvinner, ifølge MedicineNet.com, bør man likevel rådføre seg med lege før du tar noen medisiner, særlig de for langsiktige symptomer. Ifølge MaycoClinic.com, er svært få medisiner vitenskapelig bevist som trygt for gravide å ta, på grunn av det faktum at narkotika ikke er testet på gravide kvinner for å unngå potensiell skade på fosteret. Alvorlighetsgraden av allergi bør veies opp mot mulige bivirkninger av reseptbelagte medisiner ved hjelp av en lege. Kvinner bør være enda mer forsiktig i første trimester, når hjernen og vitale organer utvikler seg i et foster.

Forebygging / løsning

Noen allergisymptomer, ifølge MayoClinic.com, faktisk bli verre med graviditet på grunn av en økning i hormonnivået, om en kvinne har allergi eller ikke. The American College of Allergy, Asthma og immunologi anbefaler at gravide kvinner som lider av allergi bør prøve å forebygge symptomer ved å unngå allergener. På denne måten kan medisiner ikke være nødvendig. Tips inkluderer bruk av HEPA luftfiltre for å filtrere allergener, holde dyr utendørs for å unngå dander, for å lukke vinduer forsegle ut pollen og holde seg innendørs i løpet av de tidlige morgentimer, som forurensning og pollen allergen nivåene er på topp i denne perioden.