Digidexo.com

Hvordan Sigaretter påvirke kroppen?

Hvordan Sigaretter påvirke kroppen?

Sigarett Addiction

Sigaretter påvirker hele kroppen på en negativ måte. Åtte sekunder etter du inhalerer sigarettrøyk, nikotin (politimesteren aktiv prinsippet om tobakk) når hjernen og stimulerer lystsentre. Du liker den følelsen, så du røyker igjen. Kroppen din etter hvert bygger opp en toleranse for tobakk, og du trenger mer for å få den gode følelsen. Etter hvert innser du hvor mye du skade kroppen din, og du bestemmer deg for å slutte. Men ikke røyking gir deg hodepine og gjør deg gretten, rastløs, deprimert og sulten. Du er avhengig, og sjansene for at du vil være i stand til å slutte er bare én av 10, ifølge National Institute on Drug Abuse.

Effekter av sigaretter på kroppen din

Ifølge en august 2008 American Cancer Society studie, senker røyking mengden av oksygen i kroppen din. Små luftblærer i lungene er skadet så snart røyken treffer dem. Mangel på oksygen fører til mangel på energi. Dette, sammen med sykdommer forårsaket av sigaretter (som emfysem, tuberkulose, kreft, bronkitt, astma og lungebetennelse), ødelegger slutt lungene.

Røyking påvirker også blodsirkulasjonen. Flimmerhårene som flytter celler gjennom blod i kroppen din blir skadet. Blodårene blir skadet. Hjertet slår fortere og blodtrykket går opp. Røyke sigaretter kan føre til hjertesykdom og slag.

Sigaretter negativt påvirke kjønnsorganer og reproduktive system. Ifølge en 1996 studie av American Council on Science and Health, menn som røyker har dobbelt så stor sannsynlighet for å ha problemer med å få ereksjon. Sædkvalitet er lavere og sædcellene beveger seg ikke så mye. Kvinner som røyker er mer sannsynlig å få brystkreft og livmorhalskreft. Å få barn er vanskeligere for kvinnelige røykere, og overgangsalder kommer tidligere for dem. Gravide kvinner som røyker kan abortere, har en baby med lav fødselsvekt, eller har en for tidlig eller dødfødt baby. Babyer med røyking foreldre er mer sannsynlig å dø av Sudden Infant Death Syndrome. Ammende mødre som røyker bør vite at tjære og nikotin er gått til sine babyer gjennom morsmelk.

Din mage og nyrer ikke utføre effektivt hvis du røyker. Sigaretter kan irritere og forårsake betennelse i tarmen og magen, og smertefulle sår kan danne, i henhold til juli i 2007 studie av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer. Huden rynker raskt på grunn av dårlig sirkulasjon. Du har dårlig ånde, gule og brune flekker på tennene, kan diagnostiske tester være unøyaktig, og røyke sigaretter kan påvirke måten medisinen virker.

Sigaretter Affect Nonsmokers

Folk som ikke røyker er påvirket av sigarettrøyk i deres miljø. Environmental Protection Agency anslått at 3000 røykere døde av lungekreft i 1999 på grunn av passiv røyking. The American Cancer Society november 1999 studie om passiv røyking bevist røykere utvikler lungekreft, hjertesykdom og mange andre sykdommer fra inhaling noen andres sigarett røyk. Barn også lider skade fra passiv røyking: De er mer sannsynlig å få luftveisproblemer, astma, infeksjoner og andre sykdommer. Baby lungene er for liten til å være i stand til å tolerere sigarettrøyk, og å være rundt røyk kan gjøre det vanskelig for dem å puste.

Det finnes bedre måter enn å røyke for å håndtere stress som ikke vil drepe deg og de rundt deg. Å vite hvordan sigaretter påvirker kroppen din er god motivasjon for å finne dem.