Digidexo.com

Medisinsk behandling for MS

Rundt 400.000 amerikanere lider av multippel sklerose (MS), en sykdom der den beskyttende dekke av nerveceller utarter sakte. Selv om det er ingen kur for MS, leger stole på en rekke behandlinger for å kontrollere symptomene.

Identifikasjon

Vanlig medisinsk behandling for MS inkluderer reseptbelagte medisiner, fysisk eller ergoterapi og plasma exchange prosedyrer. Den type behandling eller en kombinasjon av behandlinger som leger foreslår avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene dine og din respons på behandlingen.

Typer medisiner

Oral og intravenøs kortikosteroider som lindrer betennelse og redusere hyppigheten av symptomene er de vanligste medikamentelle behandlinger, ifølge Mayo Clinic. Andre medisiner som brukes til å bremse utviklingen av sykdommen omfatter interferoner, glatiramer, natalizumab og mitoksantron.

Fordeler med Therapy

Fysiske og ergoterapi gi stretching og styrke øvelser som bidrar til å holde musklene limber og forbedre koordinasjon og balanse. En lisensiert terapeut kan også lære deg å bruke assistanse enheter som stokker eller turgåere til å bidra til å øke mobiliteten.

Funksjoner av plasmautskiftning

For alvorlige MS-symptomer, leger noen ganger fore plasma utveksling, en prosedyre der en pumpe skiller plasma fra blodceller, og er erstattet med en løsning. Plasma utveksling fjerner noen av antistoffer som angriper nerveceller, gir lindring når et symptom blusse opp oppstår, forklarer Mayo Clinic.

Betraktninger

Hvis du har bare milde symptomer, kan legen bare overvåke situasjonen og vente med å foreskrive behandling.