Digidexo.com

Hvordan får Cardiovascular System Hjelp opprettholde homeostase?

Hvordan får Cardiovascular System Hjelp opprettholde homeostase?


Homeostase refererer til kroppens evne til å opprettholde relativt stabile interne forhold - selv mens kontinuerlig utsatt for ytre forandringer. Kroppstemperatur, blodvolum og hjertefrekvens er bare noen få eksempler på hundrevis av forholdene kroppen regulerer for å opprettholde homeostatisk balanse. Denne interne likevekt er så viktig at nesten hver sykdom eller lidelse i kroppen kan spores tilbake til en homeostatic ubalanse.

Betydning

Alle organsystemer i kroppen bidrar til homeostase, men det kardiovaskulære systemet - hjertet og blodårene - er spesielt viktig. Hjertet pumper blod gjennom kroppen til hver av de andre organer. Blod leverer oksygen og næringsstoffer disse organene krever. Uten det kardiovaskulære systemet, kan ingen av de andre systemer i kroppen fungere.

Det kardiovaskulære systemet og nervesystemet

Det kardiovaskulære system hjelper å opprettholde homeostase ved kontinuerlig tilførsel av sentralnervesystemet - hjernen og ryggmargen - med oksygen og glukose. Hjerneceller begynner å dø etter bare ett minutt uten oksygen. Hjernen er kontrollsenteret for alle kroppens homeostatiske prosesser. Hvis det kardiovaskulære systemet ikke klarer å forsyne hjernen med oksygen, kroppen kan ikke opprettholde homeostase.

Det kardiovaskulære systemet og The Muscular System

Muskelsystemet krever store mengder av oksygen fra det kardiovaskulære system. Muskler krampe og fryse opp når de ikke får tilstrekkelig oksygen. Hvis det kardiovaskulære systemet ikke kan pumpe nok oksygenrikt blod til musklene i kroppen kan ikke flytte.

Det kardiovaskulære systemet og nyrer

Det kardiovaskulære system og nyrene arbeider sammen for å opprettholde blodvolum og sammensetning. Det kardiovaskulære systemet gir blodtrykket at nyrene bruke til å filtrere avfallsstoffer ut av kroppen.

Det kardiovaskulære systemet og The Skin

Det kardiovaskulære systemet og huden hjelp opprettholde homeostase ved å regulere kroppstemperaturen. Når kroppen blir overopphetet, blodårene som tjener huden dilate. Det kardiovaskulære systemet rushes varmt blod til superificial kapillærene i huden. Varme fra blodet stråler ut av hudens overflate, kjøling kroppen. Når kroppstemperaturen synker for lavt, hud kapillærer constrict. Dette forhindrer at varm blod fra å nå frem til overflaten av huden. Hjertet pumper ekstra blod til dypere vitale organer.

Betraktninger

Homeostatisk ubalanse av det kardiovaskulære systemet fører til mange vanlige og farlige sykdommer. Disse inkluderer kronisk hypertensjon, aterosklerose og kongestiv hjertesvikt.