Digidexo.com

Vil ta CoQ10 motvirke bivirkninger av Statiner?

Vil ta CoQ10 motvirke bivirkninger av Statiner?


Forsknings leger og forskere studert effekten av statin medikamenter på pasienter i flere år. Til slutt, merket de hos pasienter reduserte nivåer av en allestedsnærværende koenzym og antioksidant, koenzym Q10 (CoQ10). Videre forskning undersøkt uønskede statin bivirkninger og viste reversering av bivirkninger med supplerende CoQ10.

Koenzym Q10

Koenzym Q10 (CoQ10) er et koenzym som produseres naturlig i kroppen. Den fungerer inne i cellene i mitokondriene å lage energi, adenosin trifosfat (ATP), av celler og kroppen. De høyeste mengder av koenzym forekommer i hjerte, lever, nyrer og bukspyttkjertel. Hjertemuskelen er følsom for CoQ10-mangel.

Statiner

Statiner er legemidler som hemmer et enzym, HMG-CoA reduktase, som er ansvarlige for å syntetisere både kolesterol og Q10. Statiner, som for eksempel simvastatin (Zocor), pravastatin (Pravachol), lovastatin (Mevacor, Altocor), og atorvastatin (Lipitor), lavere LDL kolesterol, og også redusere nivåer av CoQ10 blod.

Bivirkninger Reversed

Marc A. Sølv og andre forskere publiserte en studie i American Journal of Cardiology i 2004, viser at hjertemuskelsvakhet skjedde i 70 prosent av tidligere normale pasienter som hadde blitt behandlet med Lipitor (20 mg per dag) i seks måneder. Deres hjertemuskelen dysfunksjon ble reversert med en CoQ10 supplement.

Selv om kolesterol forholdstall kan perfeksjonert av et statin narkotika, kan flere uønskede statin bivirkninger oppstår. Dr. Peter H. Langsjoen, et medlem av American College of Cardiology, skrev en oversiktsartikkel på statin bivirkninger, og viktigheten av å ta Q10 i februar 2008 utgaven av magasinet Life Extension.

Hans forskergruppe stoppet statiner for 50 pasienter og begynte supplerende Q10. Etter 28 måneder, tall viste forbedringer for bivirkninger av muskelsmerter og svakhet, trøtthet, hukommelsestap, kortpustethet og perifer neuropati.

En annen av hans forskningsstudier understreket fordelene av Q10 for hjertesvikt pasienter.

Ifølge Langsjoen, "De som lider av hjertesvikt eller som bruker statin medisiner bør sikte på å konsumere høyere doser av Q10 (ubiquinone eller ubiquinol)."

Betraktninger

Hvis du tar et statin, ta en 100 mg Q10 softgel to ganger daglig, om morgenen og midt på dagen. Unngå å ta det sent på dagen, for å hindre søvnløshet. Sjekk ut dette med legen din. Hvis du tar et blodfortynnende medikament, kan Q10 endre sin effekt. Legen kan overvåke den muligheten. Hvis du bestemmer deg for ikke å ta et statin til lavere LDL kolesterol nivå, bedre kosthold og livsstil, og gjennomgå ernæringsmessige retningslinjer.