Digidexo.com

Om Equipoise

Equipoise er et steroid hormon utviklet for bruk i hester. Selv om det ikke har blitt godkjent for bruk i mennesker, kroppsbyggere og idrettsutøvere i flere idretter har brukt Equipoise å bygge muskler og / eller forbedre ytelsen. I USA, er ulovlig å besitte uten resept, og har en rekke bivirkninger.

Hva er det?

Equipoise er et merkenavn for veterinær steroid hormon Boldenone, et stoff som brukes til å behandle hester. Molekylært, er dens struktur som ligner på det naturlig forekommende hormonet testosteron, og Equipoise produserer en rekke lignende anabole (muskel bygningen) og androgene (masculinizing) effekter.

Veterinær Bruk

Veterinærer har brukt Equipoise å behandle hester som er undervektige, underernært, nedslitt eller i ellers dårlig fysisk tilstand etter sykdom eller perioder med overanstrengelse. Equipoise stimulerer appetitten hos disse dyrene (forårsaker vektøkning), øker muskelmasse, og gjenoppretter den naturlige kvaliteten på hestens hår. Standarden veterinær dose er 0,5 mg Equipoise per pund av hestens kroppsvekt, injisert hver tredje uke fram til de ønskede endringene har funnet sted (vanligvis etter ett eller to injeksjoner).

Vær oppmerksom på at bruk av Equipoise på hester kan føre til bøter og / eller suspensjon av hesten fra deltakelse i fremtidig konkurranse. I 2007 ble hestetrener Gai Waterhouse bøtelagt da hennes hest "Perfectly klar" testet positivt for Equipoise etter et løp.

Medisinsk bruk

I USA har Federal Food and Drug Administration (FDA) ikke godkjent boldenone for bruk i mennesker.

Bodybuilding

Kroppsbyggere har brukt Equipoise i alle faser av sin opplæring. Under "bulking" faser, vil Equipoise stimulere appetitten mens fremme veksten av muskelmasse. Stabling (bruker mer enn ett steroid om gangen) Boldenone med testosteron vil forsterke denne effekten.

Under "kutte faser," kroppsbyggere kan bruke Equipoise å holde massen de fikk i løpet bulking perioder, og stabling det med Winstrol (Stanozolol) eller Trenbolone acetate vil tillate dem å slippe fett mens du holder muskelen mer effektivt.

Kroppsbyggere har rapportert ta 200-800 mg ukentlig dosering av Equipoise å oppnå disse effektene.

Friidrett

Equipoise er bannlyst av de fleste profesjonelle og amatører idrett, og en rekke idrettsutøvere har blitt straffet for å ha testet positivt for bruk av Boldenone, inkludert jagerfly i boksing og mixed martial arts (Ultimate Fighting og stolthet ligaer), Major League Soccer (MLS) spillere, og deltakere i Australian Rules Football.

Deltakere i disse idrettene kan ta Equipoise å pådra seg sin muskel bygging fordeler (som fremmer styrke og muliggjør økt utvinning etter harde treningsperioder eller økter), eller fordi Boldenone indirekte stimulerer produksjonen av røde blodceller ved å legge til rette for produksjon av erytropoietin (EPO) etter nyrene (EPO er et hormon som forteller benmargen til å produsere røde blodceller). Denne siste effekten gjør at utholdenhetsutøvere å trene lengre og hardere, som flere blodceller øker oksygen bæreevne av deres blod.

Den lange halveringstiden til Boldenone i blodet (hvor lang tid det tar leveren til å bryte ned halvparten av stoffet injisert) resulterer i mange utøvere testet positivt på denne steroid lenge etter bruk.

Side Effects

Bruk av Equipoise er bare ment for hester som ikke vil bli solgt til konsum. Virkningene på hest kan omfatte økt aggresjon.

Kroppsbyggere har rapportert minimale bivirkninger, og vurdere Equipoise en svært mild steroid. I motsetning til testosteron, betyr Boldenone ikke østrogen; imidlertid ikke det føre til noen milde masculinizing effekter, som inkluderer økt akne og ansikts-og kroppshår.

Lovligheten

I USA, er Boldenone ulovlig å besitte uten resept, som Federal Law mandater må være skrevet av en lisensiert veterinær. Det amerikanske Department of Justice har klassifisert det som et Schedule III narkotika og ulovlig besittelse, distribusjon eller salg av Equipoise kan bli straffet som en forbrytelse med opp til fem års fengsel (statlige lover variere).