Digidexo.com

Naturlig sukker erstatter for diabetikere

Å hindre topp i blodsukkeret som resulterer fra å spise sukker, diabetikere må unngå å spise mat som inneholder sukker. Det er fortsatt mulig å bruke søtstoffer, selv når du ønsker å unngå kjemiske søtningsmidler, som sukralose, aspartam eller sakkarin. Naturlig sukker erstatter som tolereres godt av diabetikere inkluderer stevia, agave og Yacon.

Stevia

Stevia er et søtningsmiddel laget av bladene av en plante som heter Stevia Rebuadiana. Bladene til denne planten ble tørket og deretter pulverisert, og brukes som en naturlig sweetner. I tillegg til det faktum at den ikke forårsaker en økning i blodglukosenivåer, er stevia nyttig for diabetikere, fordi det har egenskaper som senker blodsukkeret. Du kan bruke stevia å blidgjøre noe som du bruker sukker for, men vær oppmerksom på at enkelte blandinger av stevia har en bitter ettersmak. Før du bruker den til å blidgjøre en stor tallerken, sjekk den smaken for å sikre at det er ingen bitterhet.

Agave Nectar

Agave er en saftig, eller tremasse-fylt, anlegg med store pigger. Mens det er mange varianter av agave, den blå agave plante som vokser i Mexico er det mangfoldet som er foretrukket av de høsting agave nektar. Nektar av agave-anlegget er ekstremt søt, på grunn av fruktose den inneholder. Du kan blidgjøre mange typer matvarer med agave nektar, også kjent som agave sirup. Den har en smak som ligner på honning, mens konsistensen er ikke fullt så tykk. Agave sirup har en lav glykemisk verdi, hvilket betyr at en diabetiker kan spise mat søtet med agave uten en dramatisk økning av blodsukkeret.

Yacon Root

Den Yacon anlegget, som er relatert til solsikke, vokser naturlig i Andesfjellene. Også kjent som jicama er Yacon plante dyrkes som en mat avling over hele verden, blant annet i USA. Mens stilkene blir spist, blir røttene av planten Yacon anvendes som et søtningsmiddel, på grunn av deres høyt fruktoseinnhold. Fruktose i Yacon røtter er ikke lett fordøyelig, og derfor ikke omdannes til sukker. Dette hindrer den fra å heve en diabetiker blod sukker nivåer.