Digidexo.com

Hvordan øyet ser Upside Down

Hvordan øyet ser Upside Down


Prosessen med å være i stand til å se, er mer komplisert enn du kanskje tror. Det tar mer enn bare å løfte et øyelokk for å kunne ta i alt visuelt. Øyet består av mange deler som spiller viktige roller i å produsere bilder. Et interessant faktum om det menneskelige øyet er at det i utgangspunktet knipser bilder opp ned, mye som et kamera gjør når du tar bilder.

Oppbygging av Eye

Lys kommer inn i øyet gjennom cornea, kuppelen ligger på forsiden av øyet. Lyset passerer så gjennom pupillen, som er den mørk sirkel i midten av iris, den fargede delen av øyet. Krystallinske linsen ligger rett bak iris og hornhinnen. Bildet passerer gjennom denne linse og vises på baksiden av linsen opp ned og bakover.

Role of Light

Når lyset går fra ett stoff til et annet, endrer det fart og retning. Dette kalles brytning, og det forklarer hvorfor noe som ser ut til å bli forskjøvet til en annen flekk når den er under vann. Når lyset går gjennom øyet, bøyer det, fordi øyne er laget av forskjellige stoffer enn luften.

Lys Bends

På grunn av beskaffenheten av lys og strukturen av det menneskelige øyet, er lett bøyes og konvergerte når den går gjennom hornhinnen, og deretter videre ved den krystallinske linse. Etter den tid den når et enkelt punkt (nodule punkt) på baksiden av objektivet for å danne seg et bilde, har lyset blitt snudd og reversert, slik at objekter vises opp ned og bakover.

Role of the Brain

Når lyset har konvergert til et enkelt punkt, reiser det gjennom glasslegemet, en klar gel-lignende stoff som utgjør ca 80 prosent av øyet, og fokuserer på netthinnen, noe som kan anses som "film" hvis øyet var et kamera. Lyset endres deretter til elektriske impulser som går gjennom synsnerven til occipital cortex plassert på baksiden av hjernen hvor bildet er rettet opp, slik at du kan se med riktig side opp.

Misforståelse

Mange tror øynene er det som gjør at mennesker og andre dyr for å se objekter. Mens øyet spiller en betydelig rolle i den visuelle prosessen, er det bare en reseptor for lys. Den delen av kroppen som faktisk gjør det mulig å se ting er hjernen. Uten hjernen, ville være ubrukelig øyne. Selvfølgelig uten øynene, hjernen ville ikke ha noen lett å arbeide med, slik at øynene ekstremt viktig i synsprosessen.