Digidexo.com

Ernæringsmessig kosthold for kreftpasienter

Ernæringsmessig kosthold for kreftpasienter


Ifølge National Cancer Society, vil nesten en og en halv million mennesker bli diagnostisert med kreft i 2009. Akkurat som det er mange matvarer som kan hindre utbruddet av kreft, National Cancer Institute, eller NCI, tyder på at kreft pasientene følger en næringsrik diett under behandlingsperioden for å gjenopprette friske celler i kroppen.

Ernæring

Ifølge NCI, hvis du lider av kreft, bør du fokusere på sunn mat som er høy i protein og kalorier for å gi energi. Gjør din tallerken med egg, fisk, ost, magert kjøtt og peanøttsmør. Se etter oppskrifter laget spesielt for kreftpasienter, slik som de av Holly Clegg, en kokebok forfatter som har spesialisert seg på kreft diett oppskrifter. Hun har vært omtalt på The 700 Club og ABC Family Channel for hennes kosthold anbefalinger.

Sunn mat vil også gi deg de næringsstoffene du trenger for å kjempe videre sykdom eller infeksjon. NCI sier at kreftpasienter som følger denne type diett svare bedre til medisinske behandlinger og har en bedre toleranse for bivirkninger. Hvis du har kreft, er det en god sjanse for at du føler svakhet forbundet med utmattende behandlinger av stråling, hormonbehandling, kjemoterapi og mulige operasjoner. Det er viktig at du opprettholder energi og et sunt immunsystem til å bekjempe sykdommen, og kostholdet må være strengere næringsrik enn en frisk person kosthold.

Problemer

Hvis du har kreft, kan du oppleve noe tap av matlyst, kvalme eller sår munn. Hvis du har noen av disse symptomene, ta kontakt med legen din om mulige løsninger på disse vanlige problemer. NCI sier å spise det du kan, når du kan. Sørg for å kapitalisere på tider av døgnet når appetitten er sterkere. Når du bare føler deg ute av stand til å spise, må du huske å hydrat selv med rikelig med væske, inkludert vann og flytende måltid erstatninger.

Dietetiker

I tillegg til å følge en næringsrik diett, anbefaler NCI rådgivning med en registrert kostholdsekspert. Spør legen din om en henvisning til en lokal kostholdsekspert. Du kan også sjekke med American Dietetic Association, eller ADA, for en liste over registrerte dietitians nær deg. ADA kan nås på deres gratis nummer, 1-800-366-1655.

Alternativ Cancer dietter

Ifølge Cancure.org, er det en rekke av mat-terapi dietter som kreftpasienter ta på som en form for supplerende eller alternativ behandling. Under tilsyn av lege eller helsepersonell, kan du vurdere noen av disse alternative dietter, inkludert en diett lav-sukker, som antas å sulte kreftceller og hemmer deres vekst. Andre dietter nevnes et vegetarisk kosthold, og Budwig Diet, en plan som inkorporerer immun-boosting linfrøolje i en daglig rutine.