Digidexo.com

Sunt måltid planer for Teens

En tenåring kosthold krever en kompleks balanse mellom å gi ernæring og nok kalorier. Du kan ikke ha en hard tid å få tenåringer til å spise nok hvis hennes diett består hovedsakelig av junk mat som chips, brus, pizza og andre kosttilskudd ingen går, men det skal også legges vekt på helse. Organisasjonen er viktig når du planlegger måltider for tenåringen din.

Frekvens

Først av alt er det viktig å merke seg at tenåringer vil trolig trenge en høy mengde kalorier for å støtte akselerert vekst. Dette gjelder spesielt under vekst spruter som kan peak på 13 år for jenter og 15 for gutter. Under vekst spruter dine tenåringsgutter og jenter kan trenge alt fra 2400 til 3000 kalorier daglig for å støtte sunn vekst.

Hyppigheten av fôring din tenåring skal være basert på minst fem måltider daglig. Disse måltidene kan deles inn i tre hoved måltider og to snacks. Hvert måltid og snacks bør inkludere en sunn kilde til fett, protein og karbohydrat for å gi fullstendig ernæring. En god tommelfingerregel er å mate din ungdoms hver 2 til 3 timer etter oppvåkning før sengetid.

Typer mat som skal inkluderes i Teenage Meals

Mens din tenåring ikke vil spise mat som er mye annerledes enn hva du bør spise, de har spesifikke krav. For eksempel, tenåringer trenger mer jern i sine dietter, samt kalsium finnes i meieriprodukter som melk, ost og yoghurt, for benvekst støtte.

Når du forbereder et sunt måltid plan, må du også sørge for at tenåringen er å få de riktige delene og næringsstoffer i henhold til Food Guide Pyramid. Det amerikanske Department of Agriculture anbefaler tenåringer har 6 til 11 porsjoner med brød og korn daglig. Grønnsaker er den neste største gruppen, på 3 til 5 porsjoner, mens frukt kravet er 2 til 4 porsjoner daglig for tenåringen din. Meieriet gruppe, sammen med kjøtt, fjærkre, egg, tørre bønner, nøtter og fisk gruppe, er begge anbefales på 2 til 3 porsjoner om dagen.

Fett for din tenåring skal ikke totalt over 30 prosent av deres kosten totalt, med 10 prosent av deres totale kalorier eller mindre kommer fra mettet fett. Velg oljer som inneholder sunt fett, fra solsikke, peanøtter, bomullsfrø eller soyabønner. Hold tenåring kosten forbruk av oljer, søtsaker og fett til et minimum så mye som mulig.

Nyttige tips

Gi nok sunn mat som din tenåring vil faktisk spiser kan være stressende hvis du ikke finne måter å håndtere denne prosessen skikkelig. Du kan legge til kritiske kalorier til sine dietter ved å sikre at de har nok brød, frokostblandinger, ris eller pasta til hvert måltid.

Legge toast toppet med valnøtter til en frokost med en omelett, et glass av papirmasse-i juice og havregryn er en fin måte å snike i sårt tiltrengte kalorier til tenåringens kosthold. Bruk av disse typer sunne tilsetninger i hvert måltid i løpet av dagen kan hjelpe deg til å gjøre en utmerket måltid plan for tenåringen din.