Digidexo.com

Hva kan jeg spise hvis My Blood Glucose er for høy i morgen?

Glukose kommer inn i blodet gjennom maten vi spiser, og deretter obligasjoner med et hormon som heter insulin, som gir kroppen med energi. Noen medisinske tilstander, som diabetes eller insulinresistens, kan føre til at kroppens blodsukkeret blir for høyt. The American Diabetes Association anbefaler å behandle høyt blodsukker med et riktig kosthold, mosjon og medisiner eller insulin under tilsyn av helsepersonell.

Range

Normale blodglukosenivået er mellom 70 mg / dl og 120 mg / dl (milligram glukose til desiliter blod). Hyperglykemi er en tilstand der blodsukkeret pigg høyere enn 120 mg / dl. Blodglukosenivåer lavere enn 70 mg / dl kan resultere i en tilstand som kalles hypoglykemi.

Diet

Fordi karbohydrater og sukker er de viktigste kildene til blodsukker, en lav-karbohydrat, bør dietter med lavt sukker følges for å hindre farlige toppene i blod-glukosenivå. Ikke alle karbohydrater er skapt like, så de brytes ned i kroppen på ulike priser, og gi varierende mengder av blodsukker.
Glykemisk indeks (GI) priser matvarer fra 1 til 100, med ren glukose på 100, i henhold til hvor lang tid de tar å bryte ned og hvor mye blodsukker de tillater i systemet. Matvarer som er vurdert mindre enn 55 er lav-GI matvarer og er gode valg for et sunt kosthold. Noe mat rangert høyere enn 77 bør unngås, og de i mellom de to bør bare inntas i moderate mengder.
Ifølge glykemisk indeks, god frokost mat for å hindre en blod-glukose spike inkluderer hele korn eller multigrain toast, All-Bran frokostblanding eller sukkerfrie frokostblandinger basert på havre, bygg og kli, grøt eller fettfattig yoghurt.
Når morgen blod-glukosenivået er høyt, opphold med mat som inneholder minimale eller ingen karbohydrater. Kjøtt og egg inneholder ikke karbohydrater, slik at de ville gjøre en akseptabel frokost. Brokkoli og asparges er vurdert lav GI og ville være et godt tillegg til en omelett. Grapefrukt er en annen lav-GI vurdert frokost alternativ.
Det er også matvarer som anses som "gratis mat" for en diabetiker som bør vurderes hvis blodglukosenivået er ekstremt høy. Usøtet kaffe, buljong, consomme og sukker-fri gelatin er gratis mat som kan spises i moderate mengder som helst. En halv kopp oppskåret agurk med to spiseskjeer med en fettfri salat dressing er på gratis mat liste, sammen med en og en halv mellom dill pickles eller en spiseskje av fettfri kremost. Disse matvarer kan bare spises i enkeltporsjoner spredt ut på tre ulike tider på dagen.

Forebygging

Konsultere legen din for å finne ut hvorfor morgen blodsukkernivået er høyt, og hva kan gjøres for å hindre det. Legge til eller endre medisinering, trene mer og spise en konsekvent sunt kosthold kan alle være oppmerksom på.