Digidexo.com

Slik Doner Blood med revmatoid artritt

Alle vet at å gi blod redder liv, men mange mennesker med revmatoid artritt er ikke i stand til å gi blod på grunn av visse medisiner som de kan ta. Men hvis du lider av revmatoid artritt og ikke tar noen medisiner som kan forstyrre gi blod, er det spesielt viktig at du følger følgende retningslinjer for å sikre at du opplever så hyggelig opplevelse som mulig før og etter donerer blod.

Bruksanvisning

Slik Doner Blood med revmatoid artritt

Vis listen over medisiner som folk som donerer blod ikke er lov å ta ved å besøke det amerikanske Røde Kors eller forente Blood Services nettsted. Pass på at du ikke tar noen av de nevnte medisiner. De fleste leddgikt andre enn ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) smertestillende medisiner er på listen forbudt medisinering. NSAID smertestillende midler omfatter vanlige over-the-counter smertestillende midler som brukes for leddgikt, slik som naproxen (stoffet i Aleve) og ibuprofen (stoffet i Motrin og Advil).

Informer phlebotomist eller medarbeider som utfører din helse screening som du har revmatoid artritt. Sørg for at du oppgir eventuelle medisiner som du tar, spesielt de som du tar for å administrere revmatoid artritt, til den enkelte utfører din screening.

Konsumere et balansert måltid og en tilstrekkelig mengde vann før donere blod. De fleste mennesker trenger å drikke 4-8 oz. vann per waking time å forbli hydrert. Selv om å spise godt og rester hydrert er viktig for alle mennesker som donerer blod, de er spesielt viktig for noen med revmatoid artritt for å unngå en blusse opp.

Unngå anstrengende fysisk aktivitet i 24 timer etter å donere blod. Selv om dette er anbefalt for alle mennesker som donerer blod, er det svært viktig for trivsel for noen med revmatoid artritt for å unngå en oppblussing av symptomer.

Vent minst 112 dager mellom donasjoner som består av to enheter av røde blodceller. Ifølge det amerikanske Røde Kors, er dette det minimum av tid som kreves for å sikre at blodforsyningen er gjenopprettet. Den amerikanske Røde Kors anbefaler også venter minst tre dager mellom plate donasjoner og 56 dager mellom fullblods donasjoner.