Digidexo.com

HPV-vaksine Langsiktige bivirkninger

FDA har godkjent en vaksine kalt Gardasil beskytter mot kontrahering HPV-viruset. Kliniske studier har vist at Gardasil er 100 prosent effektiv mot to stammer av HPV-viruset (16 og 18) som forårsaker 70 prosent av livmorhalskreft. Vaksinen er også 90 prosent effektiv mot stammer som forårsaker 90 prosent av kjønnsvorter (8 og 11). Selv om legemidlet er godkjent og anbefalt av CDC, det er noe uenighet om potensialet på kort og lang sikt bivirkninger av medisinen.

Oppgitte bivirkninger

Produsentene av Gardasil oppgir at de vanligste bivirkningene av stoffet er kortsiktig seg, inkludert svimmelhet, besvimelse, hodepine, elveblest, utslett, magesmerter, frysninger og beslag. CDC sier at 11 prosent av alle klager fra de som er vaksinert med Gardasil involvert besvimelse eller svimmelhet, og at det er vanlig for tenåringer å besvime etter å ha blitt vaksinert. Dr. Daron Ferris av Gardasil forskerteam sikrer at det ikke er noen langsiktige bivirkninger og at Gardasil er en trygg vaksine. Dr. Ferris siterer studier som involverer i overkant av 10.000 pasienter som ble sporet for en periode på fem år. CDC tjenestemenn synes å stemme med Gardasil posisjon at stoffet er trygt, sier at bivirkningene er mindre, og at ingen flere advarsler om lang- eller kortvarige bivirkninger er påkrevd.

Guillain-Barre syndrom

Guillain-Barre syndrom er en potensiell bivirkning av HPV som har langsiktige effekter. GBS er en lidelse som fører til vedvarende muskelsvakhet. Lidelsen har en lammende bivirkning som kan vare livet ut etter man er diagnostisert med sykdommen. CDC sier at det var tre tilfeller av Guillain-Barre syndrom som ble angivelig knyttet til Gardasil; men CDC offisielle standpunkt, som det fremgår av John Iskander av immuniseringssikkerhetskontoret, er at det er ingen indikasjon på at Gardasil øker frekvensen av Guillain-Barre syndrom innenfor den generelle befolkningen og at tilkoblingen ikke er "bekymringsfull."

Blodpropper

Blodpropp er rapportert hos de som fikk Gardasil vaksinen. De propper kan oppstå i bena, hjerte og lunger.

Død

Ifølge Centers for Disease Control, datastrøm gjennom 1 mai 2009, kan knytte Gardasil vaksine til opp til 39 dødsfall. CDC undersøkt disse påstandene om at Gardasil vaksinen var ansvarlig for drapet på de vaksinerte jenter. CDC sier at, av de 26 rapportene som har blitt bekreftet, er det ingenting som tyder på at dødsfallene ble forårsaket av Gardasil vaksinen. Seks rapporter fortsatt under etterforskning, og den endelige syv ikke har tilstrekkelig kontakt pasientinformasjon som skal undersøkes.

Kontroversen

Det er en enorm mengde kontrovers assosiert med Gardasil og dets potensielle langsiktige bivirkninger. Noe av denne kontroversen stammer fra det faktum at vaksinen kan føre til upassende seksuell atferd ved å gi tenåringsjenter med en falsk følelse av beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer. Det er imidlertid mye av kontrovers også på grunn av det faktum at de langsiktige bivirkninger og / eller uønskede bivirkninger er ukjent. En pasient, Swank, sies å ha hatt kontinuerlige bivirkninger, inkludert anfall, slag og hjerteproblemer, som ble forårsaket av Gardasil. Informasjon rapportert av National Vaccine Information Center (NVIC) kan låne troverdighet til det faktum at Gardasil er bivirkninger langt flere enn de bivirkninger av hjernehinnebetennelse vaksinen gitt til pasienter innenfor samme aldersgruppe som de som mottar Gardasil.

Den NVIC Rapporten antyder også at testing på Gardasil var utilstrekkelig for å demonstrere den langsiktige sikkerheten av stoffet, og påpeker at bare 1200 jenter i alderen 16 eller yngre var en del av de innledende tester av Gardasil.

Imidlertid er CDC offisielle standpunkt at Gardasil er en trygg vaksine, uten høyere tilfeller av problemer enn hjernehinnebetennelse vaksinen, og dermed motsier NVIC påstand.