Digidexo.com

Hvordan Vask Sheets å drepe støvmidd

Støvmidd tilhører edderkoppfamilien. Disse mikroskopiske skapninger spiser døde hudceller utøst fra mennesker og dyr, og er vanligvis ufarlige siden de ikke bære noen sykdommer; imidlertid kan de skape allergiske reaksjoner. Boområde, madrasser og sengetøy har generelt de mest konsentrerte mengder av døde hudceller; gjør disse områdene en hot spot for støvmidd å somle. Ved hjelp av smarte forebyggende strategier kan bidra til å redusere antall støvmidd i ditt hjem og bruker bestemte vaskeanvisningen kan bidra til å eliminere støvmidd fra sengetøy.

Bruksanvisning

Prosedyre

En gang i uken, fjerne all vaskbart sengetøy fra din seng inkludert laken, putevar, madrasstrekk og tepper og laste inn i vaskemaskinen. Avhengig av mesteparten av materialene, kan det hende du trenger å dele inn i to eller tre masse vask.

Sett vaskemaskinen på varmtvannsinnstilling. Å effektivt drepe støvmidd, bør vannet nå 130-140 grader Fahrenheit. Legg vaskemiddel og vask som normalt.

Grundig tørt sengetøy i tørketrommelen. Sett tilbake på sengen eller fold for lagring i en lufttett beholder (for å hindre re-angrep med støvmidd).

Eventuelle ikke-vaskbare materialer eller stoffer som ikke er i stand til å bli vasket i varmt vann kan plasseres i fryseren i 25 til 48 timer for å drepe støvmidd. Etterpå plassere elementene i tøyet og vask som vanlig, eller (for ikke-vaskbare elementer) vakuum over overflaten for å fjerne døde støvmidd.

Tips og advarsler

  • Hvis du følger disse trinnene, og fremdeles har støvmidd allergi, prøv en spesiell vaskemiddel (for eksempel Allersafe eller allergen) eller vaskerom tilsetningsstoff utviklet for å hjelpe drepe støvmidd i vask.
  • Bytt fjærkledde sengetøy og ikke-vaskbare materialer med lett vasket tøy. Bytt utstoppede dyr med vaskbare alternativer.
  • Ved hjelp av en avfukter kan bidra til å redusere luftfuktigheten i rommet eller hele hjem. Målet for luftfuktighet lavere enn 50 prosent for å minimere støvmidd, siden de trives i fuktige, fuktige miljøer.
  • Bruk allergen ugjennomtrengelig eller støv-bevis dekker til omslutter dine puter og madrass etter grundig støvsuging madrassen og base. Dette vil eliminere støvmidd i disse hot-spots og sikre en midd-fri sovemiljø.
  • Fjerne tepper fra soverom og vaske gardiner en gang per uke vil også bidra til å redusere støvmidd i disse stoffene.
  • Din bestemor kan ha fortalt deg å aldri gå til sengs med en våt hodet. Hun var rett! Aldri gå å sove med fuktig hår siden støvmidd vil bli trukket til fuktig miljø.
  • Delikate stoffer eller fargerike materialer kan ikke fare godt under vanlige varmtvanns vasker. Prøv frysemetode eller et vaskemiddel som eliminerer behovet for varmt vann vask.