Digidexo.com

Om Stem Cell behandling for diabetes

Tradisjonelt diabetikere administrere insulininjeksjoner i et forsøk på å erstatte funksjonen av bukspyttkjertelen. Studier viser at det er et nytt alternativ for diabetes behandling ved bruk av stamceller. Bruken av stamceller kan stoppe progresjonen av diabetes, og i noen tilfeller eliminere behovet for insulininjeksjoner.

Hva er Type 1 diabetes?

Type 1 diabetes, eller juvenil diabetes, oppstår når kroppens immunsystem feilaktig angriper de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen. Uten insulin, kan kroppens celler ikke absorberer glukose. Dette gjør at glukose i blodet. Høye blodsukkerverdier kan føre til organ forverring, ketoacidose, koma og død.

Hva er stamceller?

Stamceller kan omdanne seg til spesielle celler som insulinproduserende betaceller i pankreas. De har også evne til å reparere organer og vev i kroppen ved å dele seg uten grense. De kan ekstraheres fra benmarg, muskel og hjernen. Disse kalles voksne stamceller. De celler tatt fra disse områdene er i stand til å generere erstatninger. Dette er en fenomenal skritt mot behandling av sykdommer som diabetes.

Mål

Formålet med diabetisk stamcelle behandling er å stoppe immunsystemet fra å angripe betacellene i bukspyttkjertelen. Det er ikke mulig å reversere diabetes med denne metode eller hvilken som helst annen metode. Stamcelle behandling kan bare stoppe degenerasjon av pankreas. På grunn av dette, vil langsiktige diabetikere ikke dra nytte av denne behandlingen. De beste kandidatene for diabetiker stamcellebehandling er nylig diagnostisert pasienter. Disse diabetikere har fortsatt en bukspyttkjertel som kan lagres.

Diabetes Stem Cell Treatment Study

Femten diabetespasienter med aldre som strekker seg 14-31 var en del av en stamcellebehandling studie i Brasil. Disse pasientene ble gitt medikamenter og hormoner for å flytte sine stamceller fra benmargen til blodet. Leger brukes en anordning til å fjerne cellene fra blodstrømmen. Etter to uker fikk pasientene kjemoterapi for å ødelegge deres nåværende immunsystemet i løpet av fem dager. Pasientene uthvilt for en dag, og deretter ble administrert sine egne stamceller i 12 dager. Dette skapte et nytt immunsystem som ikke ville angripe deres bukspyttkjertelen.

Resultater

Resultatene av denne behandlingen aktivert 12 pasienter til å slutte å ta insulin med en gang. I løpet av 18 måneder, har to pasienter ikke trengte insulin injeksjoner. Fem pasienter har vært insulin-fri for 23 måneder. En pasient fikk ingen effekt av behandlingen. Leger bestemt pasientens diabetes kommet for langt. Ifølge Dr. Jay Skyler, med Diabetes Research Institute ved University of Miami Miller School of Medicine, selv om insulin er fortsatt nødvendig, er behandlingen en suksess hvis det sparer betaceller fra å bli ødelagt.