Digidexo.com

Hvordan bruke dopaminerge legemidler til behandling av Cerebral Parese

Hvordan bruke dopaminerge legemidler til behandling av Cerebral Parese


Ett av symptomene på cerebral parese som påvirker noen mennesker, vanligvis yngre voksne eller barn, kalles dystoni, eller dyskinesi. Dette refererer til de ukontrollerte, unormale bevegelser av lemmer, hode eller overkropp som kan variere fra svært mild til alvorlig invalidiserende. Mennesker som opplever alvorlig dystoni kan bruke dopaminerge legemidler som kalles Sinemet og Artane å behandle sine symptomer. De er de samme stoffene som er foreskrevet til personer som har Parkinsons sykdom.

Hvordan bruke dopaminerge legemidler til behandling av Cerebral Parese

Bruk dopaminerge legemidler til behandling av Cerebral Parese

•  Ta kontakt med legen din for å se om barnet ditt er en god kandidat for dopaminerge (også kalt anti-kolinerge) medisin. Vanligvis kan barn med cerebral parese som er minst 3 år gammel og som har moderat til alvorlig bevegelsesproblemer vil kvalifisere.

Skriv ned alle medisiner som barnet ditt er i ferd med å ta. Pass på medisiner vil ikke samhandle negativt med hverandre.

opplyse deg om potensielle bivirkninger av medisinen, slik at du kan behandle dem eller rapportere dem til legen hvis det er nødvendig. Vanlige bivirkninger av Sinemet og Artane er tørre øyne og munn, uklart syn og obstipasjon.

Unn bivirkning symptomer, hvis det er mulig, etter avtale legen din. Re-Wetting øyedråper kan brukes til å bekjempe tørre øyne og vann, tyggegummi eller harde drops kan hjelpe med en tørr munn hvis ingen spise eller svelgevansker er for tiden til stede. Øke inntaket av fiber ved måltidene kan gå en lang vei mot å lindre forstoppelse.

Begrens behandling av forkjølelse eller allergi med over-the-counter antihistaminer når du tar dopaminerge medikamenter. Ved å kombinere disse typer medisiner vil øke tørrhet i øyne og slimhinner. Du kan be din lege eller apotek for en alternativ behandling i stedet.

Overvåk barnets utvikling mens du tar dopaminerge legemidler, da disse stoffene kan miste effektivitet i enkelte mennesker over tid. Legen din kan foreslå en annen behandling hvis dette er tilfelle.

Hint

  • Effektene av dopaminerge medikamenter på mennesker med cerebral parese (CP) har ikke vært mye studert. Egenskapene av medisinen, som brukes for Parkinsons sykdom og restless leg syndrom, kan også være nyttig i behandling av de som har ikke-spastiske former av CP.
  • Ikke ta dopaminerge medikamenter hvis du har glaukom eller annen skade på synsnervene.
  • Eldre mennesker har ofte økt forekomst av bivirkninger når du tar dopaminerge medikamenter. De er ikke anbefalt for bruk i dette tilfellet.