Digidexo.com

Hva er fordelene med å spise frukt og grønnsaker?

Et kosthold rikt på frukt og grønnsaker kan forbedre din helse på en rekke måter. Frukt og grønnsaker er generelt lett å spise for snacks og enkle tillegg til måltider, noe som gjør oppnå disse positive effektene enklere enn mange kompliserte og vanskelig å følge dietter. Den gjennomsnittlige 30-år gammel kvinne trenger 1,5 kopper frukt og 2,5 kopper grønnsaker per dag, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Vitaminer

Frukt og grønnsaker er rike på mange viktige vitaminer som bidrar til å holde kroppen sunn. For eksempel er kalium finnes i søte poteter, gulrot juice, kokte grønnsaker og rødbeter som bidrar til å opprettholde et sunt blodtrykk. Tilsvarende, jordbær, appelsiner, honningmelon og brokkoli er høy i vitamin C, noe som bidrar til å bekjempe sykdom, lege sår og holde tennene friske. Spinat og asparges er både høy i folat som reduserer sannsynligheten for at kvinnens fosteret vil bli født med ryggmargsskader.

Fiber

Frukt og grønnsaker er høy i fiber. For eksempel inneholder et eple 12% av det daglige anbefalte inntak av fiber, pærer inneholder 18% og artisjokker inneholder 18%. En diett rik på fiber bidrar til å senke kolesterolet og hindrer forstoppelse.

Weight Control

Fordi frukt og grønnsaker er ofte høy i fiber de kan hjelpe bidra til vekttap. High-fiber matvarer hjelpe folk til å føle fyldigere enn mat uten fiber eller mat med høyt sukker. Av denne grunn Hvis frukt og grønnsaker er en stor del av et måltid eller snacks det blir lettere å unngå mindre ønskelig snacks og matvarer.

Energy Levels

Fordi frukt og grønnsaker ikke inneholder kunstig sukker og er fullpakket med mineraler og andre næringsstoffer og vitaminer de hjelper opprettholde energinivået. Mat med høyt sukker, koffein eller "energidrikker" ofte resultere i en sukker-krasj fordi de heve sukker nivåer raskt og brenne av raskt. Frukt og grønnsaker gir en mer varig energi nivå.

Disease Prevention

Ifølge Linus Paul Institute en diett rik på frukt og grønnsaker hjelpemidler i forebygging av en rekke sykdommer. Blant disse er hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk, diabetes, kreft og osteoporose.