Digidexo.com

Hvordan kan et Alvorlig Bipolar Parent påvirker barn?

Introduksjon

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som rammer mange mennesker over hele USA. Noen mennesker vil gå hele livet og ikke skjønner at de har det. Denne lidelsen kan føre til ekstreme humørsvingninger, fra en ekstrem høy til ekstrem depresjon. Dette kan skje i løpet av noen minutter for noen, mens andre kan det ta måneder for personens humør til å endre seg. Denne lidelsen kan vise seg som en av tre forskjellige typer. Alvorlig bipolar lidelse er ekstremt vanskelig å takle alene og med være vanskeligere når det er barn til å ta opp.

Alvorlig Bipolar Påvirker Foreldre

For en forelder som lider av denne lidelsen, det svært vanskelig å leve livet som normalt. Hun lider maniske stemninger, som kan se til sine barn som om hun har det gøy og kanskje til og med å være normal. Dette betyr at foreldrene er sammenhengende nok til å ta gode avgjørelser på noe i enten staten. Så kommer den nedstemthet snart etter mani. Den av foreldrene kan sulk rundt i huset eller ikke engang komme ut av sengen i flere dager. Når barnet trenger henne oppmerksomhet, er morselskap for trøtt eller deprimert til å ta vare på barnet sitt. Så barnet blir forvirret og vondt. Det er veldig vanskelig for en forelder til å fungere som en aktiv forelder med denne lidelsen. Også med bipolar lidelse, foreldre er ofte irritabel og misnøye med livet. Den minste irritasjon kan føre til at foreldre til å være i et anfall av raseri. Dette raseri er tatt ut på barnet mesteparten av tiden. Misbruk i alle former - mentale, verbale og fysiske - er felles med en bipolar forelder. Hvis dette skjer, søke handling umiddelbart. Oppdra barn mens lider av denne lidelsen kan forårsake enorme følelsesmessig og fysisk stress på den overordnede.

Hvordan det påvirker barn

Barn føler ofte skremt og forvirret når de ikke kan forstå hvorfor foreldrene er glade ett minutt og trist den neste. Barnet bor i konstant frykt for å gjøre noe galt og blir straffet. Barnets atferds og intellektuell vekst kan være underutviklet. Den eneste måten barnet vil forbedre er hvis foreldrene søke hjelp i terapi eller medisinering. Ifølge Dan Hapt, MD, av healthcentral.net, lider et barn rett sammen med den forelderen som har ubehandlet bipolar lidelse. Barnet kan trenge behandling i tillegg til å lære å leve med denne forelderen.

Det finnes hjelp

Dersom foreldrene føler at han lider av symptomer på bipolar lidelse, må han søke hjelp så snart som mulig. Foreldre med bipolar lidelse bør snakke med sine familier om å hjelpe dem og deres barn som de søker behandling. Vanligvis vil foreldre se en psykiater og evalueres med en rekke tester. Etter testene kan psykiateren avgjøre om terapi, medisiner eller sykehusinnleggelse er i orden.