Digidexo.com

Enbrel bivirkninger

Enbrel bivirkninger


Enbrel, som også går under det generiske navnet etanercept, er en form for medisiner foreskrevet for folk som lider av leddgikt forhold som psoriasisartritt og revmatoid artritt. Enbrel er et TNF-alfa blokkering og hjelper til med å kontrollere den inflammatoriske aktiviteten til disse forhold. Når tatt konsekvent, det reduserer leddsmerter og andre symptomer. Som de fleste medisin, har Enbrel noen kjente bivirkninger.

Injeksjon

Kliniske studier gjennomført i 2006 viste at rundt 37 prosent av befolkningen som bruker Enbrel gjennom injeksjoner utviklet injeksjon-side reaksjoner. Disse reaksjonene var stort sett milde eller moderate og ikke garanterer seponering av legemidlet for de fleste pasienter. Disse reaksjoner ble også bemerket å forekomme i den første behandlingsmåneden, og deretter avtok deretter. Noen pasienter har konstatert at varmer sprøyten til romtemperatur bidrar til å lindre den brennende følelsen assosiert med denne bivirkningen.

Infeksjon

En rapport fra en studie fra 2003 (se Ressurser nedenfor) viste at Enbrel påvirker immunsystemet respons på infeksjon og kan øke forekomst av infeksjon. Den hyppigst rapporterte infeksjon er en øvre luftveisinfeksjon, som forekommer i om lag 20 prosent av pasientene som ble studert. Enbrel bør seponeres dersom en pasient utvikler en alvorlig infeksjon. Passende immunisering er anbefalt for barn før du starter en Enbrel behandling. I tillegg bør smitteutsatte personer som diabetikere bruker Enbrel forsiktig.

Malignitet

I kliniske studier for FDA (se Ressurser nedenfor) som involverer 4462 pasienter for et gjennomsnitt på 27 måneder, ble ni tilfeller av lymfom observert. Dette er kjent for å være tre ganger høyere enn i den generelle populasjonen. I tillegg ble rundt 67 andre typer malignitet også observert. Men disse tilfellene var ikke høyere enn hva som forventes i den generelle befolkningen. Alt i alt er det en svært liten økning i risiko for å utvikle kreft på grunn av denne medisinen. Enhver uvanlig symptom som klumper, vekst, vekttap og hovne kjertler skal rapporteres uten opphold.

Andre effekter

Andre vanlige bivirkninger er hodepine, kvalme, svimmelhet, magesmerter, hoste, luftveissykdommer, sår hals, asteni, rhinitt og generell svakhet. Noen få tilfeller av tuberkulose har blitt observert blant individer som gjennomgår behandling med TNF-alfa-blokkerende etater. Det er derfor viktig at tuberkulose risikofaktorer vurderes før Enbrel kan være foreskrevet.

Graviditet

Det har ikke vært tegn på at Enbrel ikke skade en voksende fosteret. Men bruken av Enbrel i svangerskapet har ikke blitt grundig undersøkt, og slik det bør brukes bare hvis det er absolutt nødvendig. Likeledes er det ikke kjent om denne medisinen er ført gjennom en morens melk. Men på grunn av de høye forekomst av legemidler som skilles ut i morsmelk, er en legens råd nødvendig hvis Enbrel må brukes av en ammende mor.