Digidexo.com

Behandlinger for ankel leddgikt

Leddgikt i ankelleddet kan forårsake mild smerte eller bli en ødeleggende tilstand som begrenser hvor lenge en person kan tåle å være på føttene. Ankel leddgikt venstre ubehandlet kan til slutt påvirke måten som den lidende turer og forårsake stress på andre leddene i beinet.

Behandling

Behandlingen er beregnet for å hjelpe pasienter til å fortsette med livet aktiviteter som tidligere fulgte med smerter og stivhet. Med smertelindring og evnen til å bevege seg igjen, kan pasienter finne sin psykiske helse blir bedre.

Medicinal Aids

Medisinske hjelpemidler inkluderer anti-inflammatoriske medisiner som redusere hevelse og smerte lindring medisiner. Kortison er noen ganger injisert inn i fugen.

Ganghjelpemidler

Orthotics å plassere i skoen, ankel bukseseler eller ortoser, stokker eller spesielt laget sko kan være foreskrevet.

Andre Hjem Behandlinger

Hjem behandlinger inkluderer vektkontroll gjennom kosthold og mosjon. En fysioterapeut kan anbefale range-of-motion og fleksibilitet øvelser for leddgikt ankelen. Trening kan være begrenset til typer som ikke legger stor innvirkning på ankelleddet.

Kirurgiske behandlinger

Det er sju typer kirurgiske behandlinger for ankelen leddgikt. Dette er ankelleddet resurfacing av brusk erstatning, artroskopisk debridement, ankelleddet distraksjon, delvis felles removeal, ankel fusjon eller artrodese, peri-ankel osteotomi (fot eller bein omstilling), og ankelleddet erstatning eller protesekirurgi.

Diagnose

En måte å avgjøre hvor alvorlig leddgikt er i en ankel er ved å ha røntgenbilder tatt mens pasienten står på den berørte lem. Alvorlighetsgraden er en faktor som påvirker anbefaling av behandling.