Digidexo.com

Hva er behandlingen for Prinzmetals angina?

Prinzmetals angina er den sjeldneste av tre typer angina, sto for bare ca 2 prosent av tilfellene. For personer med Prinzmetals angina, er utbrudd av ekstrem brystsmerter som vanligvis preger angina oppleves når i ro, ofte mens du sover. Med andre former for angina, de bouts av brystsmerter er vanligvis mer forutsigbar og forekommer når folk er trener eller utøver selv. Smerte mennesker med Prinzmetals angina erfaring er resultatet av en koronar spasme.

Medisiner

Som med andre typer av angina, kan medikamenter bli brukt til å behandle mennesker med Prinzmetals angina. Nitroglycerides er vanligvis gitt for den ekstreme smerten av et anginaanfall. Kalsiumkanalblokkere er også foreskrevet for å kontrollere tilstanden. Behandlingsmål fokusere på å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av angrep.

Livsstilsendringer

Pasienter kan ta noen skritt for å leve sunnere liv og bidra til å redusere effektene av tilstanden. Først bør lider slutte å røyke. Dessuten er det viktig å få mer mosjon og spise et sunnere kosthold, noe som reduserer en persons risiko for hjertesykdom og angina spasmer.

Andre betingelser

Mange angina pasienter også lider av andre hjertesykdommer, slik som åreforkalkning og høyt blodtrykk. Når blir behandlet for Prinzmetals angina leger vil vanligvis prøve å behandle alle forholdene så effektivt som mulig. Dette kan innebære å ta flere medikamenter for å kontrollere blodtrykket, for eksempel, eller som gjennomgår fremgangsmåter for å fjerne blokkeringen arterie.

Symptomer

I tillegg til den sterke brystsmerter som er kjennetegn for alle typer angina, folk med Prinzmetals angina kan også oppleve kvalme og oppkast, trykk for brystet eller tetthet, pustevansker, svette og svimmelhet. I tillegg, blir smerten forbundet med tilstanden ofte følt utover brystet. Det kan utstråle til halsen, kjeven, rygg, armer og skuldre.

Diagnose

Som med mange medisinske tilstander, diagnostisering Prinzmetals angina ofte starter med en lege utføre en fysisk eksamen og tar en fullstendig medisinsk historie, inkludert å stille spørsmål om angina symptomer en pasient opplever. Diagnostiske tester som brukes til å diagnostisere Prinzmetals angina inkluderer et elektrokardiogram (EKG) og en koronar angiografi. En EKG måler hjerterytme, mens en koronar angiografi er en spesiell type røntgen av hjertet.

Prognose

Med medisiner, Prinzmetals angina kan vanligvis vellykket behandlet, redusere symptomer. Imidlertid, fordi Prinzmetals angina er nært beslektet med koronar arteriesykdom, utfall kan relateres til graden av hjertesykdommer verket. I tillegg, folk med Prinzmetals angina er mer sannsynlig å utvikle hjertearytmi, en tilstand som kan, i sjeldne tilfeller føre til plutselig død.