Digidexo.com

Cardiac Rhythms

Cardiac Rhythms


Hjerterytmen er den måte hvorpå hjertet slår som følge av elektriske impulser. Den sinusknuten er startpunktet for den elektriske impuls i de fleste rytmer; men dette er ikke alltid tilfelle. Hjerterytme variere fra å være vanlig til uregelmessig å være truende for livet til den enkelte.

Regelmessig Rhythm

En vanlig bankende hjerte er universelt kjent som en sinusrytme. Den hjerteslag er drevet av den naturlige pacemaker, sinusknuten. En impuls overføres fra SA-noden til veggene i atria. Den når da atrioventrikulær (AV) node der en liten forsinkelse oppstår; bunt av Hans og Purkinje fiber av venstre og høyre bundle grener gjennomføre impulsen til ventrikulære vegger. Vanlig forekomst av denne prosessen og en puls på 60-100 slag per minutt hos voksne er definert som sinusrytme.

Unormale Rhythms

Et bankende hjerte kan være unormal rytmisk i en rekke måter. En arytmi er samlebetegnelsen på en unormal hjerterytme. Fem millioner mennesker i Nord-Amerika får arytmier eller er i en konstant tilstand av arytmi. De fleste av disse menneskene er over 50 år eller har en underliggende hjertesykdom. De vanligste unormale hjerterytmer er sinus bradykardi; et hjerte slå saktere 60 slag per minutt, sinus takykardi, en puls som er større enn 100 slag per minutt og atrieflimmer, som er en rytme med kaotisk generasjon av elektriske impulser i atriene. Atrieflimmer rammer én prosent av befolkningen.

Årsaker til Arytmi

Arytmier er ofte forårsaket når det oppstår problemer i sinusknuten. Hvis SA-knuten branner impulser på en uregelmessig måte den generelle rytmen av hjertet vil bli berørt; dette kan være knyttet til arytmier, for eksempel atrial fibrillering. Problemer med ledningsforstyrrelser også forårsake arytmier. Bunt av Hans er en gruppe av spesialiserte ledende celler, hvis disse eller bunten grener av ventriklene er sykelig impulser vil ikke reise på en vanlig måte og arytmier vil oppstå, samt andre hjerterelaterte problemer.

Symptomer assosiert med unormal Rhythm

Unormale rytmer ikke alltid gir symptomer, men hvis symptomene er å bli opplevd de er generelt trolig være hjertebank, svimmelhet og synkope. Mer spesifikke symptomer kan ses i noen tilstander.

Bestemme hjerterytme

Elektrokardiogram (EKG) er den mest effektive måten å bestemme hjerterytme. Det er også den enkleste måten å oppdage en arytmi. En 12-EKG er gjort ved å feste en person til en EKG maskin via 10 elektroder. Seks er plassert i bestemte posisjoner på brystet, er det disse prekordialavledninger og fire på bena for å produsere de grenledninger. En sporing blir deretter tatt ut av maskinen, kartlegging hjertets elektriske aktivitet, og derved indikerer rytmen.