Digidexo.com

Lakris rot bivirkninger og fordeler

Lakris rot bivirkninger og fordeler


Når folk flest tenker på lakris, tenker de på godteri, men lakris rot er en urt som kan brukes medisinsk. Herbalist bruke den for en rekke formål. Lakrisrot kan brukes som et anti-inflammatorisk, slimløsende og for å behandle visse hormonell ubalanse. Før du bruker lakris medisinsk, er det best å vite fordelene og bivirkninger forbundet med det.

Anti-inflammatoriske egenskaper

En lakris rot fordel er dens naturlige anti-inflammatoriske egenskaper. Det har evnen til å spotte kroppens naturlige kortikosteroider som er produsert av binyrene. Dette er fordi lakris inneholder glycyrrhizin, noe som reduserer kroppens produksjon av prostaglandin. Prostaglandin er en nøkkelfaktor i betennelse. Dette er grunnen til at herbalist bruk lakrisrot behandlinger for kronisk tretthet, tendinitt, bursitt, irritabel tarmsyndrom, psoriasis, mage eller tarm sår og andre inflammatoriske tilstander.

Balanserer hormoner

Lakris rot er også brukt av herbalist å behandle hormonelle ubalanser som skyldes overgangsalder eller adrenal feil. Mange herbalist bruk den til å behandle infertilitet og Addisons sykdom i tillegg. Det fungerer på grunn av glycyrrhizin, en komponent i lakris rot som ligner på visse hormoner utgitt av binyrene.

Lindrer Gastrointestinal Distress

Lakris rot kosttilskudd brukes til å behandle halsbrann og fordøyelsesbesvær. Spesielt kan lakris som er formulert med iberogast eller STW 5 lindre symptomene forbundet med gastrointestinale plager.

Stopper Kløe

Lakris rot kan også hjelpe lindre kløe som er assosiert med eksem og andre kløende hudsykdommer. Dette er fordi den glycyrrhizin i lakrisrot virker lik cortocosteroid når den påføres topisk. For å bruke den lokalt for utslett, må du bruke en krem ​​med to prosent lakris for det å være effektiv.

Kan øke blodtrykket

En mulig lakrisrot bivirkning er høyt blodtrykk. Den glycyrrhizin i noen lakris rot kosttilskudd er det som forårsaker potensialet for forhøyet blodtrykk. Det er lurt å se etter et supplement merket DGL, som står for de-glycyrrhizinated lakris. Det betyr at det ikke har noen glycyrrhizin, slik at det kan ikke være så effektiv for visse anvendelser.

Kan Årsak Vann Bevaring

Når du tar lakris rot, kan det føre til at du holde på væske. Dette kan føre til problemer med hevelse i nedre ekstremiteter. Det kan også være problematisk for nyrene.