Digidexo.com

Hjemmelaget øredråper for svømmer øre

Svømmer øre er den vanlige betegnelsen for smertefull betennelse i den ytre øregangen. Denne betennelsen er vanligvis forårsaket av vann som har blitt fanget i øret, noe som stimulerer veksten av bakterier. Vann kan skyves inn i øregangen ved innsetting av bomullspinner, ørepropper eller hodetelefoner eller ved eksponering for fuktighet. Under konstant fuktig forhold, ikke bare øret ikke klarer å tørke naturlig, men pH i de omkringliggende vev også kan endres, banet vei for vekst av skadelige mikrober.

Øredråper

For at dine egne øredråper og kunne behandle svømmer øre, husker hvorfor øret er infisert: Det er for fuktig og bakterier trives i øregangen. Å tørke ut øret og drepe bakterier, bruke en kombinasjon av isopropylalkohol og eple cider eddik. Hell 1 ts. av hver inn i en liten flaske, og rist kraftig inntil de to væsker er godt blandet. Alkoholen vil sterilisere øret og fordamper raskt, hjelpe til tørkeprosessen. Eddik skaper et surt og fiendtlig miljø som fraråder bakterievekst.

Søknad

Å bruke øredråper, fjerne en liten mengde av løsningen fra flasken med et øye dropper. Bøy hodet mot skulderen din, snu den infiserte øret mot taket. Plasser 3-4 dråper inn i øret, og deretter vente i 10 sekunder. Returnere hodet til normal posisjon. DAB øret med et papirhåndkle hvis øredråper kjøre ut igjen. Gjenta denne prosedyren hver to til tre timer før infeksjonen klarner opp. Ubrukt del i kjøleskap i inntil 6 måneder.

Alternatives

Hvis du heller ikke blande dine egne øredråper, kan 2-3 dråper hvitløksolje produsere lignende resultater. De kjemiske forbindelser i hvitløk også har antibakterielle og antisoppegenskaper. Eller bland litt av hvitløk med olivenolje eller mineralolje for en beroligende middel som motvirker infeksjon.

Advarsler

Hvis du etter fem til syv dager av egenomsorg du ser ingen forbedring eller hvis symptomene blir betydelig verre, bør du oppsøke helsepersonell. I tillegg, hvis du har smerter som ikke lindres av over-the-counter medisiner, for eksempel ibuprofen eller paracetamol, svimmelhet, uklart syn, eller en hvilken som helst tilstand der immunforsvaret er svekket, søke medisinsk hjelp umiddelbart.