Digidexo.com

Bivirkninger av Isoflavone

Isoflavoner er en gruppe av forbindelser som finnes eksklusivt i soyabønner anvendes i tillegg form som en østrogen, antioksydant middel for brukerne. Isoflavoner binde seg til østrogen reseptorer i kroppen, som i sin tur effekter kroppslige prosesser stimuleres av østrogen. Som tilfellet er med de fleste naturlige kosttilskudd, er det en rekke av sideeffekter som er forbundet med bruk.

Positive bivirkninger

Et antall positive bivirkninger er forbundet med ved hjelp av isoflavon. Noen av disse bivirkningene er å motvirke skade på visse typer kroppsvev, lette symptomer forbundet med menopause, forebyggelse av osteoporose, og reduserer risikoen for hjertesykdommer. Isoflavon har også blitt benyttet i behandling og forebygging av tykktarmskreft, hudkreft, prostatakreft, og brystkreft.

Negative bivirkninger

Mens de anses mindre, har noen negative bivirkninger også blitt forbundet med å bruke dette tillegget. Noen av disse bivirkningene er urolig mage, diaré, forstoppelse, nedsatt skjoldbrusk funksjon, nyrestein, magesmerter, generell svakhet og svimmelhet. Disse bivirkninger er sjeldne og ikke påvirker et stort antall brukere.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Mens isoflavon anses å være et generelt trygt supplement, har det vært tilfeller der det har økt risiko for blærekreft og føre til en reduksjon i thyroid hormon produksjon. Som et resultat, alltid konsultere med legen din og vurdere alle mulige risikoer før du begynner bruk av dette tillegget. Hvis du er på et høyt fiber diett, kan det påvirke opptaket av soya isoflavoner og kunne motvirke fordelene av supplement.

Bruk

Bruk alltid dette tillegget nøyaktig slik det var foreskrevet av legen din og aldri i doser større enn det som er anbefalt på etiketten. Tillegget kan tas i enten pulver-eller kapselform, og blir vanligvis administrert i doser mellom 25 til 200 mg per dag, avhengig av størrelsen og alderen til individet. Isoflavone bør alltid oppbevares ved romtemperatur og bort fra kilder til fuktighet.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de nevnte bivirkninger, kontakt legen din umiddelbart.

Ved mistanke om overdose, kontakt Giftinformasjonen og leder direkte til nærmeste legevakten.

Isoflavone er ment å behandle de ovennevnte plager og bør aldri brukes til å behandle noen annen medisinsk tilstand med mindre spesifikt foreskrevet av lege.