Digidexo.com

Hva er HIV-seropositive?

Serostatus er et ord som benyttes for å beskrive hvorvidt bestemte antistoffer er til stede i kroppen. Seropositive betyr at noen har antistoffer blir testet for, seronegative betyr at de ikke gjør det. Hvis noen er seropositive for HIV (humant immunsviktvirus), betyr det at kroppen deres har produsert antistoffer mot HIV, som kan oppdages med en HIV-antistofftest, den vanligste typen av HIV test som brukes.

Serokonversjon

Serokonversjon er det punktet hvor kroppen forandrer seg fra å være seronegative til seropositive. Når viruset er i kroppen, vil immunsystemet begynne å produsere antistoffer. Det tar de fleste 7:58 uker å seroconvert; skjønt, for noen mennesker, kan det ta opptil seks måneder --- dette kalles "vinduet perioden." Hvis en HIV-antistofftest er gjort før serokonversjon, kan den komme tilbake negativ. Det er mulig å overføre HIV til en annen person, selv før serokonversjon finner sted. Under serokonversjon prosessen, kan en person oppleve influensalignende symptomer.

Serodiscordance

Hvis to personer i et forhold, seksuell eller romantisk, har ulike HIV-status, er de omtalt som serodiscordant. Hvis to partnerne har samme status, blir de referert til som seroconcordant. Serodiscordant par kan ta skritt for å redusere, men ikke eliminere risikoen for overført HIV til infisert partner. Hvis begge parter er smittet, bør de også treffe tiltak for å redusere risikoen for re-infiserer hverandre og passerer nye stammer til hverandre.

Risikoen for overføring i graviditet

CDC tiden anbefaler at alle gravide kvinner testes for HIV. Hvis en kvinne har HIV, kan hun fortsatt bli gravid og føde. Det er mulig for en kvinne å overføre HIV til barnet sitt under svangerskap eller fødsel, eller ved amming, men dagens HIV-behandlinger har sterkt redusert risikoen for overføring i svangerskapet og levering til om lag to prosent. Hvis du er gravid, er det viktig å se din lege regelmessig.

Overføring før graviditeten

For serodiscordant par, hvor den mannlige partneren er HIV-positiv og den kvinnelige partner ikke er det, er det mulig å redusere risikoen for overføring samtidig med å få barn. The Bedford Research Foundation Clinical Laboratory tilbyr spesielle program for assistert reproduksjon. Denne prosessen tar sæd prøver med ikke målbare mengder av HIV-viruset, "vasker" dem, og deretter bruker sæden for in-vitro fertilisering (IVF).

Forebygging

Den beste måten å redusere risikoen for å få HIV er ved å avstå fra all oral, anal eller vaginal sex eller noen seksuell aktivitet der blod, sæd eller vaginal væske kan omsettes. Hvis du gjør engasjere seg i seksuell aktivitet, kan du redusere risikoen ved bruk av latex eller polyuretan kondomer eller barrierer hver gang du har sex. Hvis du bruker injeksjon narkotika av noe slag, bør du ikke dele nåler eller "fungerer" og skal alltid desinfisere nåler. Husk at hiv smitter gjennom blod, sæd, vaginal væsker og morsmelk. For å redusere risikoen for HIV-smitte, bør du unngå kontakt med disse væskene.