Digidexo.com

Kilder til lutein og zeaxanthin

Lutein og zeaxanthin er to av de mest tallrike karotenoider som finnes i Nord-Amerika. Karotenoider er typer av gult til rødt pigment funnet det meste i frukt og grønnsaker. Lutein er den dominerende komponenten funnet i netthinnen i øynene. Lutein og zeaxanthin er avgjørende for god visjon.

Kosttilskudd

Tilskudd av lutein og zeaxanthin er lett finnes i markedet. Finner dem sammen eller separat. Anbefalt dose for lutein er 20 mgs og 6 til 10 mgs av zeaxanthin, ifølge American Optometric Association. Mange av disse tillegg inkludere andre fordelaktig øyen næringsstoffer, så vel som vitamin C som hjelpemiddel i godt syn.

Grønnsaker

Den største kilden til lutein og zeaxanthin finnes i blad mørke grønnsaker som spinat, swiss Chard, grønnkål, persille og romersk. Den amerikanske makuladegenerasjon Foundation anbefaler å spise grønnsaker rå eller lett dampet. Søte poteter, tomater, gulrøtter, mais, okra og paprika rangere høyt på listen for innholdet i disse to næringsstoffene.

Frukt

Fersken, mandariner, appelsiner, papaya, mango og aprikos er de beste frukt for lutein og zeaxanthin. Spis frukt rå å få maksimal effekt. Cantaloupe er melon med den rikeste kilden til lutein med sin lyse oransje farge. Skjær frukten opp og ha det lett tilgjengelig for snacks.

Karbohydrater

Selv grønnsaker og frukt er rike kilder til lutein og zeaxanthin, mange karbohydrater skryte av høyt innhold. Spis frokostblandinger laget med korn og pasta laget av spinat, mais og egg åk. Nyt mais tortillas fylt med grønnsaker og få en høy gjør av zeaxanthin og lutein. Mais brød, deilig varm ut av ovnen, inneholder lutein og zeaxanthin.

Krydder og Snacks

Hold en bolle med salsa laget tomoatoes, paprika og løk i kjøleskapet for snacking med tortilla chips og grønnsaker, og få lutein og zeaxanthin nytte begge. En skål med popcorn alltid er en velkommen snack med et høyt innhold av begge disse næringsstoffer. Sesong maten med merian, karri, oregano, basilikum og timian.

Fordeler

Ifølge North Chicago VA Medical Center i 2004, lutein ikke bare bidrar til å hindre ARMD (aldersrelatert makuladegenerasjon), men faktisk reverserer symptomer. I en studie gjort av American Optometric Association en diett rik på lutein og zeaxanthin var assosiert med en lavere forekomst av grå stær.