Digidexo.com

Hvorfor gjør en persons hår faller ut?

Hvorfor gjør en persons hår faller ut?


Hver dag folk finne håret på sine puter, badegulvet og i karet etter en dusj. Likevel er de ikke kommer til skallet. Hva gjør en persons normal hårtap andres potensial combover?

Normal Håravfall

Alle mister litt hår hver dag. Ifølge American Academy of Dermatology, er mest håravfall bare en del av den normale hår syklus. Siden du har om lag 100.000 hår på hodet, Shedding 50 til 100 tråder per dag er ingenting å bekymre seg for. Dessuten, etter et hår faller ut, vokser en ny en i stedet, og syklusen begynner på nytt.

Gravide kvinner har en tendens til å kaste mindre, noe som resulterer i tykkere, mer luksuriøse låser. Imidlertid vil denne ekstra håret faller ut i de tre månedene etter at de har født, noe som er normalt i tillegg.

Midlertidig overdreven hårtap

Det er mange forskjellige mulige årsaker til overdreven hårtap, enten midlertidig eller permanent.

En årsak til midlertidig hårtap kan være alopecia areata, en sykdom som forårsaker hårtap i kvart stor flekker i hodebunnen. En annen er telogen effluvium, som inntrer plutselig. Når børsting eller vaske håret, kan håndfuller komme ut, forårsaker tynning, men ikke bare flekker. Endelig kan traction alopecia oppstå på grunn av visse constrictive frisyrer, som for eksempel musefletter, fletter eller cornrows, eller fra trange valser.

Permanent overdreven hårtap

Kanskje den mest kjente årsaken til permanent håravfall er hann-mønster baldness. Men mens for noen menn det begynner ikke før midten alder, for noen menn kan det starte så tidlig som i tenårene eller 20-årene, og kan føre til fullstendig skallethet.

Med kvinnelig-mønster skallethet, kvinner vanligvis opplever mer begrenset hårtap-tynning i front, sider eller krone-og vanligvis beholde sin hårfestet. Kvinner sjelden oppleve fullstendig skallethet.

For både manns og kvinnelige mønster baldness, kan arvelighet spiller en nøkkelrolle. En historie av denne type skallethet på hver side av familien øker risikoen for den.

En mer sjelden årsak til overdreven hårtap er cicatricial (arrdannelse) alopecia, som oppstår når betennelsen skader og arr hårsekken, forårsaker permanent hårtap. Den lidende kan oppleve kløe eller smerte også.

Behandlinger

Det finnes en rekke behandlinger for overdreven hårtap. Medisiner er tilgjengelig både over disk og med en resept. Minoxidil er tilgjengelig uten resept, og kommer i en væske eller skum form som er gnidd inn i hodebunnen to ganger daglig.

Finasteride er en reseptbelagte medisiner som tas daglig i tablettform. Mens godkjent av Food & Drug Administration til å behandle mannlig mønster baldness, er det ikke godkjent for kvinner. Kvinner i fertil alder, spesielt ikke bør ta denne medisinen; gravid kvinne bør ikke håndtere pillene som absorpsjon kan føre til fosterskader. Hvis du har planer om å ta Finasteride, definitivt snakke med legen din først for å se om det er riktig for deg.

Andre lege-foreskrevet behandlinger inkluderer månedlig kortison injeksjoner i hodebunnen, kortikosteroid piller og salver og kremer som inneholder Kortikosteroider, selv om disse har en tendens til å være mindre effektive enn injeksjoner.

En annen måte overdreven Hårtap kan behandles er med kirurgi, slik som hårtransplantasjon og skalp reduksjon. Med en hårtransplantasjon, er plugger av huden inneholder hårstrå flyttet til skallet seksjoner. En skalp reduksjon reduserer arealet av skallet huden på hodet. Husk disse typer kirurgi kan være både smertefullt og dyrt. Sørg for å rådføre seg med legen din før du går fremover.

Alternatives

En langt mer kostnadseffektivt og smertefri alternativ til kirurgi er parykker og hairpieces. Selv om dette kan trylle opp bilder av din onkel Murrays dårlig klærne, i dag høy kvalitet og naturlige hairpieces er allment tilgjengelig.

Mange menn velger å ikke behandle eller skjule sin skallethet, inkludert kjendiser som Bruce Willis, Patrick Stewart, Michael Jordan, Vin Diesel og Taye Diggs. For noen er overdreven hårtap ikke bare et faktum i livet de har akseptert, men en fashion statement også.

Dessverre for kvinner, nær eller fullstendig skallethet er kanskje ikke så sosialt akseptabelt. Kanskje dette vil endre seg i fremtiden.