Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du trenger AA

Anonyme Alkoholikere (AA) er en gruppe som består av både menn og kvinner som møtes for å dele erfaringer og støtte i et forsøk på å slutte å drikke alkohol. AA kan være gunstig for alle som føler at de er en alkoholisert og kan ikke kontrollere sine drikkevaner. For å avgjøre om AA er riktig for deg, er det et par ting du bør vurdere om måten alkohol påvirker livet ditt. Men bare du er i stand til å vite sikkert om AA er det riktige valget for deg og din situasjon.

Bruksanvisning

Hvordan vet jeg om du trenger AA

•  Vurder om du allerede har gjort mislykkede forsøk på å slutte å drikke. Hvis du har prøvd å slutte å drikke før, men har vært mislykket, kan du ha et problem og kunne ha nytte av AA.

Bestem om du føler at du trenger en alkoholholdig drikke, enten det er å ha det gøy, tilfredsstille et sug eller stoppe risting.

Vurder om dine drikkevaner har forårsaket juridiske, sosiale eller familiære problemer.

Finn ut om du har gått glipp av jobb eller skole på grunn av drikkevaner.

Tenk om du har perioder av gangen mens du drikker at du ikke kan huske.

Ring hjelpetelefonen utstyrt med rådgivere som er spesialister på alkoholmisbruk problemer. Ett alternativ er National Drug and Alcohol Informasjon Behandling og henvisning hotline på 1-800-662-HELP (4357). En rådgiver kan fungere som en nøytral tredjepart og gi en profesjonell vurdering av din situasjon.

Tips og advarsler

  • Den Anonyme Alkoholikere nettside har en quiz du kan ta for å finne ut om programmet kan være til nytte for deg.
  • Medlemskap i Anonyme Alkoholikere er gratis.