Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på leverkreft

Leverkreft, også kjent som hepatoma eller leverkreft, rammer hovedsakelig voksne, men det er oftest funnet hos menn over 40 år. Mens de nøyaktige årsakene til leverkreft er ukjent, er det visse risikofaktorer forbundet med sykdommen, inkludert alkoholisme, hepatitt og misbruk av anabole steroids.There er ingen kjent kur for leverkreft, men forebyggende tiltak, for eksempel unngå alkohol, vaksiner mot hepatitt B og screening tester for de som er identifisert som høy-risiko suggested.Learning hvordan å identifisere symptomer på leverkreft kan muliggjøre enkeltpersoner til å søke tidlig hjelp og behandling, noe som kan bidra til å unngå komplikasjoner som leversvikt eller spredning av kreft til andre vitale kroppsorganer.

Bruksanvisning

•  Kjenn din øvre høyre magen av og til for å sørge for at du ikke føler noen rare klumper eller ujevnheter. Ofte er et tegn eller symptom på leverkreft evnen til å føle en hard klump i øvre høyre kvadrant av magen.

Ta en titt på huden og øynene. Ofte, leverskade eller funksjonsfeil fører til at huden til å ta på en gulaktig cast, oftest kjent som gulsott. Det hvite i øynene kan også vises kjedelig og gult.

Vær oppmerksom på eventuell uforklarlig vekttap som kan eller ikke kan være ledsaget av en nedgang i appetitt. Ofte kan også bli abdominal smerte følt. Noen individer oppgir at smerten føles som en muskel pull.

Se etter tegn på ustabilitet som svakhet eller skjelving som kan være en indikasjon på lavt blodsukker i kroppen din. Også se opp for økende hodepine, sult eller svetting.

Ta temperaturen. En feber er en viktig indikasjon på at kroppen din kjemper noe.

Tips og advarsler

  • Hvis du merke noen av de ovennevnte tegn og symptomer, planlegge et besøk med helsepersonell. Han eller hun kan også være lurt å utføre ulike blod- og leverfunksjonstester som skal brukes til å bidra til å gi en diagnose.
  • Venstre ubehandlet, vil leveren kreft spre seg til andre kroppens organer og vev. Mens prognose og behandling vil avhenge av alder, hvor langt kreften er, og din generelle generelle helse, kan symptomene være lettet gjennom medisiner og behandlinger for å hjelpe forlenge livskvalitet.