Digidexo.com

Hjelp for Slitasjegikt i Hip

Artrose er en degenerativ sykdom preget av brusk sammenbrudd som eksponerer underliggende bein til unormal stress og friksjon. Det er også kjent som degenerativ leddsykdom. Når Artrose påvirker hoften, og det utløser symptomer som kan inkludere stivhet, smerte og moderat eller alvorlig funksjonshemming. Mens tilstanden ikke kan kureres, behandlinger er tilgjengelige for å begrense dens skadevirkninger.

Forstå Symptomer

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, tidlige tegn på hip osteoarthritis inkluderer morgenstivhet og ubehag i låret, lysken eller rumpeballe som vokser verre med aktivitet. Vanligvis vil hvile lette dine symptomer. Men som tilstanden utvikler seg, hviler ikke lenger vil bringe lettelse. Hvis venstre ubehandlet, vil osteoarthritis slutt slites bort brusk til bein-on-bone kontakt oppstår, fører til økende smerter og bevegelsesrestriksjoner. Bone spurs kan også utvikle seg til kantene av hofteleddet og intensivere dine symptomer. Hvis du opplever noen av de progressive tegn på artrose, bør du oppsøke lege så snart du kan for en riktig diagnose.

Kirurgiske behandlinger

Tidlig behandling av hoften Artrose kan redde deg fra betydelig smerte og uførhet. Utgangspunktet, kan legen be deg om å hvile hoften så ofte som mulig og stoppe eventuelle aktiviteter som har en tendens til å forverre symptomene dine. Han kan også henvise deg til en fysioterapeut som kan hjelpe deg med å planlegge et treningsprogram for å styrke musklene rundt hoften og opprettholde omfanget av bevegelse. Vanlige øvelser brukes til dette formålet inkluderer sykling, svømming og vannaerobic. For å forsterke effekten av behandlingen, må du sørge for at du får tilstrekkelige mengder søvn.

Hvis din smerte og stivhet forstyrre din daglige rutine, kan legen din også anbefale midlertidig bruk av ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) medisiner som aspirin, naproxen eller ibuprofen. Du kan også dra nytte av en smertestillende produkt som paracetamol. Hvis smerten er alvorlig, kan legen forskrive midlertidig bruk av et opioid smertestillende som for eksempel kodein eller oksykodon. Som et alternativ, kan han velge å injisere en anti-inflammatorisk kortikosteroid som prednison direkte inn i hofteleddet. Hvis du er overvektig, vil du ganske sikkert ha nytte av å vende tilbake til en vekt som passer til din høyde og kjønn. I noen tilfeller kan legen anbefale bruk av en stokk eller rullator for å avlaste stress på hofteleddet.

Kirurgiske alternativer

Hvis hip osteoarthritis smerte er ikke godt kontrollert gjennom konservative behandlingstilbud, eller hvis de begrensninger til din daglige aktivitet blir alvorlig, kan legen din henvise deg til en ortopedisk kirurg. Hvis dette er tilfelle, vil legen vurdere din tilstand og planlegger en passende prosedyre. Osteotomi er en relativt konservativ prosedyre som innebærer å kutte bort deler av skadet bein og resurfacing interiøret i hofteleddet. Hvis du ikke er en kandidat for denne behandlingen alternativet, kan du kreve en total hofteprotese. I denne prosedyren, vil kirurgen erstatte bein av hele hofteleddet med menneskeskapte substitutter. Rådfør deg med lege eller kirurg for å få mer informasjon om disse prosedyrene.