Digidexo.com

Medisiner som brukes for nevropati

Det finnes ingen kur for nevropati (sykdommer i perifere nerver). Medisiner er ment å redusere symptomer, lindrer smerte og behandle komplikasjoner. Symptomer på nevropati inkludere nummenhet og kribling, og som sykdommen utvikler seg, mange mennesker opplever intens brennende smerte eller stikkende smerter.

Fakta

Behandling av nevropatisk smerte kan være utfordrende. Smerten fra nerveskader er ofte alvorlige og i mange mennesker reagerer ikke på smertestillende, for eksempel aspirin eller ibuprofen. Behandlingen fokuserer på medisiner som er rettet mot nerveceller.

Typer medisiner

Typer medisiner som brukes til å behandle nevropati inkluderer trisykliske antidepressiva, antiepileptika og opioider. Noen typer nevropati svare på aktuelle behandlinger med lidokain patcher eller capsaicin krem.

Finne riktig medisinering

Finne en medisin som fungerer for å kontrollere nevropatisk smerte kan kreve prøving og feiling. Legen kan anbefale en kombinasjon av medisiner. Bruk laveste dose mulig å redusere bivirkninger.

Betraktninger

Identifisere den underliggende årsaken kan hjelpe i å velge et medikament for å behandle nevropati. Autoimmune tilstander som fører til nevropati kan svare på immundempende medisiner som prednison.

Forebygging / løsning

Streng kontroll av blodglukosenivåer kan redusere symptomer og hjelpe folk med diabetisk nevropati hindre ytterligere skade. Fysioterapi og ortopediske inngrep kan også anbefales for å lette smerten av nevropati.