Digidexo.com

Hvordan ta vare på en tannbro

Hvordan ta vare på en tannbro


Hvis du har mistet en tann til ulykke eller forfall, kan en tannbro være løsningen for å få tilbake smilet ditt. De brukes også til å holde gjenværende tennene i sin rette plass. Omsorgen av brua etter emisjonen er ekstremt viktig. Flittig tannpuss og bruk av tanntråd er nødvendig for å unngå å miste både broen og tenner som støtter den. Hvis du har forsømt munnhygiene i det siste, er det en stor ny sjanse til å ta vare på tennene den riktige måten. Følg trinnene nedenfor for å holde det blendende smil.

Bruksanvisning

Hvordan ta vare på en tannbro

•  Unngå å tygge hard mat, is eller godteri. Noen av disse kan forårsake skade på bro eller tennene som holder broen på plass.

Stopp sliping tennene hvis du har i det siste. Sliping kan føre til skade på de kronene på hver ende av brua. Bruk en protese hjelpemiddel for å hjelpe deg i å stoppe hvis du slipe i søvne. De er tilgjengelige fra de fleste tannleger til en fornuftig pris.

Børst og floss tennene minst to ganger om dagen. Bruk spesiell innsats og omsorg rundt områder hvor bro festes til ekte tenner. Du ønsker å holde disse tennene veldig sunt som de gir midler til å støtte broen.

4. Se etter eventuelle plakk bygge opp mellom tannkjøtt og tenner. Plakk kan føre til forråtnelse eller tannkjøttinfeksjon. Det er viktig å fange eventuelle problemer tidlig.

Hvis du opplever noen smerter eller problemer, har dem sjekket av tannlegen din. Etter en kort healing perioden bør du ikke merke noe smerte. Hvis du gjør det kan være en indikasjon på at noe ikke sitter riktig. Det er bedre å være safe than sorry.

Hint

  • Børst og floss med ekstra forsiktighet rundt brua området, spesielt der den festes til de ekte tenner. Har tennene og bro kontrolleres regelmessig.
  • Hvis du merker noen smerter gå til tannlegen. Flittig sjekke tenner og tannkjøtt området nær brua for tegn på forråtnelse eller tannkjøttsykdom å fange opp problemer tidlig.